nieuws

Batavus sommeert Wehkamp tot verkoopstop

algemeen

Batavus sommeert Wehkamp tot verkoopstop

HEERENVEEN/ZWOLLE – Batavus heeft postorderbedrijf Wehkamp gesommeerd te stoppen met de verkoop van Batavus fietsen, omdat zij geen erkende dealer zijn. Wehkamp had over de levering een deal gesloten met groothandelaar Hetgeco uit Roermond.

HEERENVEEN/ZWOLLE – Batavus heeft postorderbedrijf Wehkamp gesommeerd te stoppen met de verkoop van Batavus fietsen, omdat zij geen erkende dealer zijn. Wehkamp had over de levering een deal gesloten met groothandelaar Hetgeco uit Roermond.

Sinds kort biedt Wehkamp.nl verschillende uitvoeringen van de Batavus Intermezzo, Cresendo, Phoenix en Stabilo te koop aan op de website. Batavus hanteert al vele jaren een selectief distributiestelsel, waarin bepaald is dat hun modellen uitsluitend verkocht mogen worden door erkende Batavusdealers. Doorleveren mag uitsluitend aan erkende Batavusdealers.

Wehkamp is dat niet en dus heeft Batavus het postorderbedrijf gesommeerd te stoppen met de verkoop van deze modellen. “Zij zijn daar niet toe gerechtigd. Alleen als fietsen door erkende Batavusdealers verkocht worden kunnen wij de kwaliteit en veiligheid garanderen,” zegt Batavusdirecteur Rob Beset. 

Hij laat weten dat zij zelf een fiets via Wehkamp.nl gekocht hebben om te kunnen traceren waar die vandaan kwam. Dat bleek van een Rotterdamse dealer te zijn, die doorgeleverd heeft aan groothandel Hetgeco uit Roermond. Deze levert de door Wehkamp verkochte Batavus fietsen uiteindelijk uit aan de consument.

“Het contract met die dealer zal worden ontbonden. Daarover staan duidelijk bepalingen in het dealercontract. Want naast de kwaliteit en veiligheid die we zo niet kunnen waarborgen, berokkent de Wehkamp-verkoop ook schade aan erkende Batavusdealers. Daarom treden we nu op,” aldus Beset.

Woordvoerster Pauline Hoekstra bevestigt dat Wehkamp.nl door Batavus is benaderd. "In deze kwestie beraden we ons over de te nemen stappen, waarbij we ons kunnen voorstellen dat we eerst met Batavus hierover in gesprek gaan. Tot die tijd doen we geen nadere uitspraken over deze kwestie."

LEES OOK:  Sparta en Gazelle ondernemen ook actie tegen Wehkamp-leveringen.

Reageer op dit artikel