nieuws

Tweewieler en Bike Europe blijven bij Reed Business

algemeen

Tweewieler en Bike Europe blijven bij Reed Business

DOETINCHEM – Vandaag heeft Reed Business plannen aangekondigd voor het verkleinen van de portfolio van B2B Communities titels in Doetinchem. De directie wil zich uitsluitend richten op 21 marktleidende multimediale titels, waartoe ook Tweewieler en Bike Europe behoren.

DOETINCHEM – Vandaag heeft Reed Business plannen aangekondigd voor het verkleinen van de portfolio van B2B Communities titels in Doetinchem. De directie wil zich uitsluitend richten op 21 marktleidende multimediale titels, waartoe ook Tweewieler en Bike Europe behoren.

Het plan is om 16 titels te verkopen aan Eisma Media Groep. Voor de aangepaste B2B Communities portfolio wordt in Doetinchem een gestroomlijnde organisatie neergezet. Daartoe zijn vandaag twee adviesaanvragen ingediend bij de OR.

De voorgenomen besluiten zijn voortgekomen uit het ‘Future Proof Doetinchem’-project, waaraan sinds september vorig jaar gewerkt is. Doelstelling van het project is ervoor te zorgen dat de Doetinchemse B2B portfolio en organisatie ook op de lange termijn marktleidend en winstgevend blijven.

Reed wil zich meer gaan richten op een kleiner aantal van twintig marktleidende titels waaronder Tweewieler, Bike Europe, Boerderij, het Agrarisch Dagblad, Misset Horeca en Distrifood. De medewerkers van de 16 bladen die overgaan naar de Eisma Media Groep gaan mee naar de nieuwe werkgever.

De kleinere organisatie in Doetinchem gaat ten koste van 66 banen. Daar staat tegenover staat dat er 38 nieuwe vacatures voor terug komen. De algemeen directeur in Doetinchem wordt Eddy Reuling. Hij gaat leiding geven aan de nieuwe organisatie.

CEO Marianne van Leeuwen: “Ik ben blij dat we een geschikte koper hebben gevonden voor de zestien titels, die bij Eisma zeker een goede toekomst zullen hebben. De voorgenomen besluiten die moeten leiden tot de nieuwe organisatie zijn natuurlijk niet voor iedereen positief, en dat collega’s hun baan verliezen vind ik heel erg. Maar wanneer de besluiten definitief worden, zetten we een organisatie neer waarmee we een nieuwe start gaan maken. Met de nieuwe portfolio van marktleidende titels zijn we klaar zijn voor de toekomst.”

Reageer op dit artikel