nieuws

Tomos verkiest Vanderhulst Belgium boven Louis Verwimp

algemeen

KONTICH – Voor de distributie in België heeft Tomos Nederland de jarenlange samenwerking met Louis Verwimp beëindigd. Daar is Vanderhulst Belgium voor in de plaats gekomen.

Tomos verkiest Vanderhulst Belgium boven Louis Verwimp

KONTICH – Voor de distributie in België heeft Tomos Nederland de jarenlange samenwerking met Louis Verwimp beëindigd. Daar is Vanderhulst Belgium voor in de plaats gekomen.

Verwimp benadrukt dat zij en Tomos in goed overleg uit elkaar gegaan zijn. Overigens blijft Louis Verwimp BV wel gewoon leverancier van Tomos onderdelen voor zowel de Nederland als de Belgische bromfietsmarkt.

Vanderhulst is in België, net als in Nederland, de importeur van Peugeot scooters. Voor de Belgische markt gaan ze nu dus ook Tomos vertegenwoordigen. Vanderhulst maakt deel uit van Meteo, tot voor kort beter bekend als Alcopa2Wheels.

Meteo is België verder verantwoordelijk voor de distributie van Suzuki, SYM, Peugeot scooters, Derbi, Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Gepida, Kalkhoff en Sparta

“De reden van de verandering is in grote lijnen dat Louis Verwimp meer fiets georiënteerd is qua bedrijf waardoor hij niet het volle bromfietsnetwerk bereikt in België,” licht Paul Wanrooij van Tomos toe. “Vanderhulst is op dit moment de dealers aan het benaderen via een roadshow, om te peilen met welke type`s men het beste kan starten in België. Hun dealernetwerk is verspreid over heel België, dus ook Wallonië.”

In 2009 bedroeg de afzet van Tomos in België een kleine honderd stuks.

Reageer op dit artikel