nieuws

SRAM verhuist productie van Schweinfurt naar Azië

algemeen

SRAM verhuist productie van Schweinfurt naar Azië

CHICAGO (VS) – SRAM zal de productie, die nu plaatsvindt in Schweinfurt overhevelen naar Azië, maar de fabriek in Duitsland wordt niet gesloten. “Meer en meer klanten hebben de afgelopen jaren hun fietsproductie verplaatst naar Azië,” zegt SRAM CEO Stan Day.

CHICAGO (VS) – SRAM zal de productie, die nu plaatsvindt in Schweinfurt overhevelen naar Azië, maar de fabriek in Duitsland wordt niet gesloten. "Meer en meer klanten hebben de afgelopen jaren hun fietsproductie verplaatst naar Azië," zegt SRAM CEO Stan Day.

"Deze voortdurende verandering is de oorzaak van een voor ons belangrijke verhuizing, die de productie dichter bij de klant brengt. Zo kunnen we ook voor een betere dienstverlening aan de markt zorg dragen. Tegelijkertijd groeit bij distributeurs en dealers de vraag naar een hogere kwaliteit van producten, -diensten en -opleidingen. "

Om hieraan gehoor te geven voert SRAM een belangrijke wijziging door op de locatie Schweinfurt. Die zal transformeren van productiefaciliteit naar een Productontwikkeling, Design & Service Center voor uitstekende voor racefietsen, MTB’s en Trekkingbikes enerzijds en veersystemen anderzijds. Het is nog niet bekend wanneer dit overgangsproces wordt afgerond.

De toekomst van Schweinfurt staat niet ter discussie en SRAM zal nog meer investeren in versnellingsnaven, R&D en wereldwijde productie. Fabricage van versnellingsnaven zal gedurende de komende jaren afgebouwd worden in Schweinfurt en opgevoerd worden in Azië.

Daarnaast zal SRAM aanzienlijk investeren in technologieën en mankracht om het resultaat van de productontwikkeling, dealerservice en logistiek verder te vergroten.

In de toekomst zal SRAM Schweinfurt het expertisecentrum zijn voor:
– Productontwerp, ontwikkeling en testen
– Productmanagement
– RockShox achtervering R & D Center
– SRAM Dealer Direct Service Center (SRAM DSD)
– Product en Technologietraining voor klanten en dealers
– Europese marketing voor sponsoring en producten
– Logistiek en warenhuis

Reageer op dit artikel