nieuws

Respiro houdt je koel

algemeen

Respiro houdt je koel

Selle Royal introduceert voor seizoen 2010 een nieuw zadel: de Respiro Sport. Voornaamste eigenschappen van dit zadel: het ventilatie kanaal en de cool cover. Samen zorgt dit ervoor dat de genitaliën van de berijder koel blijven.

Selle Royal introduceert voor seizoen 2010 een nieuw zadel: de Respiro Sport. Voornaamste eigenschappen van dit zadel: het ventilatie kanaal en de cool cover. Samen zorgt dit ervoor dat de genitaliën van de berijder koel blijven.

Het ventilatiekanaal verlicht tevens de druk op de genitaliën, en voorkomt zweetvorming. De cool cover is van een speciaal materiaal dat koel blijft. Als een zadel heet wordt, door de zon, en in temperatuur warmer is dan de lichaamstemperatuur van de berijder, kan dat een zeer onprettig gevoel teweegbrengen van transpiratie en vochtigheid. Uiteindelijk kan dit leiden tot schuren en pijn.

Respiro betekent ademen in het Italiaans. De speciale microtex cover van de Respiro zorgt ervoor dat het zadel zeker 25% koeler blijft in zonnige en warme omstandigheden.

Verder heeft de Respiro een Inux rail, die twee eigenschappen vertegenwoordigt. De rail is corrosiebestendig onder alle weerscondities, en is veel lichter dan de MG-rail (20%, dus de Inux-rail weegt slechts 16 gram).

En Zama Protection, een lichtgewicht beschermingslaag. Extra sterk, zodat het zadel niet beschadigt bij een valpartij, en licht van gewicht, vergelijkbaar met plastic bescherming.

Meer informatie over Selle Royal vindt u hier

Reageer op dit artikel