nieuws

Mysterieus ABC Tweewielers heeft de deuren gesloten

algemeen

Mysterieus ABC Tweewielers heeft de deuren gesloten

AMSTERDAM – De Amsterdamse tweewielergroothandel ABC Tweewielers heeft recentelijk de deuren gesloten. Eigenaar Peter Romijn is voor nader commentaar totaal onbereikbaar.

AMSTERDAM – De Amsterdamse tweewielergroothandel ABC Tweewielers heeft recentelijk de deuren gesloten. Eigenaar Peter Romijn is voor nader commentaar totaal onbereikbaar.

Wat er met ABC Tweewielers concreet aan de hand is, is vooralsnog onduidelijk. Feit is dat het pand gesloten is en de telefoon afgesloten. Diverse toeleveranciers, die nog openstaande facturen hebben, krijgen geen enkel gehoor.

Navraag bij de Kamer van Koophandel leert dat ABC Tweewielers in het handelsregister geen vervallen inschrijving is. Ook staat daarin niets geregistreerd met betrekking tot surséance van betaling of zelfs een uitgesproken faillissement.

Twee jaar geleden werd de toenmalige Smits Tweewielergroothandel overgenomen door ABC Tweewielers, destijds een nieuwe speler in de tweewielerbranche. ABC stond voor Amsterdam Bicycle Centre en bediende van uit dezelfde locatie de klanten in de directe maar ook wijdere omgeving van Amsterdam.

ABC Tweewielers profileerde zich als zelfbedieningsgroothandel en als leverancier van telefonische en internetbestellingen.

Eind 2008 werd ABC Tweewielers importeur van de Duitse Kettler fietsen. Ze kregen niet rechtstreeks vanuit Duitsland geleverd, maar via Kettler België. Het verhaal gaat dat ABC aan Kettler gevraagd had om fietsen met een ‘meer Nederlandse afmontage’ te produceren. Aan dat verzoek zou geen gehoor gegeven zijn. Bij Kettler wilde men dit bevestigen noch ontkennen.

Naast de Kettler fietsen was ABC ook importeur geworden van het Duitse Kokua, leverancier van Like-A-Bike houten en aluminium loopfietsjes. Officieel hebben zij nog niets vernomen, maar het via dealers wel gehoord. Pogingen om contact te zoeken zijn mislukt.

Vorig jaar stond ABC Tweewielers nog wel met een stand op Bike MOTION Benelux, (foto) waar ze niet alleen een deel van het Kettler-assortiment presenteerden, maar waar Peter Romijn ook een zelf ontwikkelde e-bike presenteerde, onder de merknaam Frank Cosmo.

Reageer op dit artikel