nieuws

Minister Huizinga fietst mee voor wereldrecordpoging

algemeen

Minister Huizinga fietst mee voor wereldrecordpoging

AMSTERDAM – Aanstaande woensdag 31 maart fietst Minister Tineke Huizinga van VROM voorop in de stoet voor de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst Om 12.00 uur vindt het startschot plaats van de dertig minuten durende fietstocht door het Amsterdamse bos, vanuit het Olympisch Stadion.

AMSTERDAM – Aanstaande woensdag 31 maart fietst Minister Tineke Huizinga van VROM voorop in de stoet voor de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst Om 12.00 uur vindt het startschot plaats van de dertig minuten durende fietstocht door het Amsterdamse bos, vanuit het Olympisch Stadion.

Angela Groothuizen en oud-wereldkampioen Hennie Kuiper vergezellen de minister, gevolgd door Danny Nelissen, Bas van de Goor, de wethouders Gehrels en Gerson van Amsterdam en nog eens 500 kinderen en volwassenen.

Op 31 maart is het Olympisch Stadion in Amsterdam de thuishaven van de landelijke recordpoging die op meer dan 1.200 plekken in Nederland plaatsvindt. In nauwe samenwerking met Giromania en diverse gemeentelijke diensten geven Clémence Ross (directeur NISB) en Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond) om 12.00 uur het startschot. De recordpoging wordt vooraf gegaan door een miniconferentie, getiteld ‘Fietsen naar Olympisch niveau’. Een debat onder leiding van dagvoorzitter Tom Bade, van 10 tot 11.45 uur.
Heel Nederland Fietst is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Fietsersbond.

Reageer op dit artikel