nieuws

Fietsworkshops voor politici in Europa

algemeen

Fietsworkshops voor politici in Europa

GENT (B) – Op EU-niveau wordt flink gelobbyd voor de fiets. Het PRESTO project ‘Promoting Cycling for Everyone as a Daily Transport Mode’ biedt de politiek tools om het dagelijks fietsen te stimuleren. De eerste internationale workshop voor politici is eind februari gehouden in Tczew in Polen.

GENT (B) – Op EU-niveau wordt flink gelobbyd voor de fiets. Het PRESTO project ‘Promoting Cycling for Everyone as a Daily Transport Mode’ biedt de politiek tools om het dagelijks fietsen te stimuleren. De eerste internationale workshop voor politici is eind februari gehouden in Tczew in Polen.

Deze tweedaagse training werd gehouden over allerlei onderwerpen die door de stad Tczew waren aangedragen om een fietsvriendelijke stad te creëren. De trainers hadden allemaal een bijzonder grote kennis op het gebied van planning en promotie van fietsinfrastructuur. De lijst van onderwerpen vindt u hier.

De trainingsessie is onderdeel van de competentievergrotende activiteiten die onder PRESTO vallen. Doel is een hele range aan hulpmiddelen te bieden die het dagelijks fietsgebruik stimuleren. Met praktische tips voor gemeenteambtenaren die zijn verzameld in een ‘Policy Guide’. Ook is er een aantal Fact Sheets beschikbaar met cijfers en kengetallen.

De volgende internationale workshop wordt gehouden in Grenoble (Frankrijk) op 9 en 10 juni. Informatie staat op de PRESTO website.

PRESTO is momenteel het meest relevante EU project voor overheidsmedewerkers op het gebied van fietsen. Het project zal op de voorgrond staan bij de komende Velo-city Global 2010 conferentie in Kopenhagen, die van 22 t/m 25 juni plaatsvindt.

Reageer op dit artikel