nieuws

Batavus BUB met goud in rijtje van Apple, Dell en VW

algemeen

Batavus BUB met goud in rijtje van Apple, Dell en VW

HANNOVER (D) – Eerder deze week zijn op de CeBIT tentoonstelling de IF Gold Award 2010 uitgereikt. Van de prestigieuze ontwerpprijs werden er in totaal slechts 50 uitgereikt, waarvan zes aan ontwerpen voor de fietsindustrie. Daar zat ook een Nederlands succes tussen: de Batavus BUB.

HANNOVER (D) – Eerder deze week zijn op de CeBIT tentoonstelling de IF Gold Award 2010 uitgereikt. Van de prestigieuze ontwerpprijs werden er in totaal slechts 50 uitgereikt, waarvan zes aan ontwerpen voor de fietsindustrie. Daar zat ook een Nederlands succes tussen: de Batavus BUB.

De IF-awards gelden een internationaal keurmerk van goede en bijzondere vormgeving. En die goede vormgeving wordt niet alleen door marketing of reclame ingevuld maar door ontwerpers bedacht en ontwikkeld, roepen de organisatoren van IF Design, de jaarlijkse wedstrijd voor ontwerpers en technologische vernieuwers.

De vakjury was lovend over het ontwerp van de BUB en het door Batavus bedachte lifestyle concept. “Het ontwerp volgt het principe van de paperclip en scoort extra punten op afwerking en vorm. Resultaat is een stadsfiets met een verfrissend uiterlijk,” aldus het juryrapport.

De BUB is voor de trendy stedeling precies de fiets die hij of zij zoekt. Door de gebruiker de vrije keus te laten bij het aanbrengen van persoonlijke tinten brengt Batavus frisse kleuren in het spel,” Ook prees de jury de originele site Batavusbub.nl waar o.a. de designers aan bod komen en het concept nader toelichten.

“We komen in de IF Gold Award rij voor van de grote merken Apple, Dell en Volkswagen. Daarom zijn we ook erg trots op de erkenning. Voor ons is dit zoiets als het winnen van een Olympische titel. De gouden IF Design Award 2010 bewijst dat we met onze ideeën voor een vernieuwende, persoonlijke en trendy stadsfiets op de goede weg zitten’’, zegt Onno Kramer van Batavus.

Zoals gezegd zijn meer inzendingen uit de fietsindustrie met goud bekroond. De andere bekroonde inzendingen zijn:
– Kool Knight Chain, fietsketting van KMC (Taiwan)
– Speedmax CF, carbonframe van Canyon Biycles (Duitsland)
– Cortex DH MIPS, fietshelm van POC (Zweden)
– GP 1 Biokork, ergonomisch kurk handvat, RTI (Duitsland)
– Aero 2, racefiets van Storck Bicycle (Duitsland)

Reageer op dit artikel