nieuws

AGU start eigen organisatie in Denemarken

algemeen

AGU start eigen organisatie in Denemarken

ALKMAAR – Per 1 maart is AGU een eigen organisatie in Denemarken gestart. Dit is, naast de Benelux, de tweede markt die AGU rechtstreeks gaat benaderen.

ALKMAAR – Per 1 maart is AGU een eigen organisatie in Denemarken gestart. Dit is, naast de Benelux, de tweede markt die AGU rechtstreeks gaat benaderen.

In de afgelopen jaren heeft AGU de Deense markt via importeurs bediend, maar deze handelwijze paste niet meer in de internationale ambities van AGU. Door deze nieuwe, directe aanpak creëert AGU meer mogelijkheden om het marktaandeel in Denemarken nog eens aanzienlijk te vergroten.

Om de Deense markt optimaal te bewerken en de positie van AGU te verstevigen, heeft AGU een Deense vertegenwoordiger in de persoon van Hans Jørgen Hanssen (zie foto) aangetrokken. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de Deense tweewielerbranche.

Tevens biedt AGU de Deense klanten een uitgebreide service met e-commerce, waardoor ze 24/7 kunnen bestellen, een uitstekend logistiek netwerk en is AGU voorraadhoudend, wat levering binnen 48 uur mogelijk maakt.

Internationale expansie
De stap naar een eigen organisatie in Denemarken past geheel in de nieuwe strategie van AGU naar internationale expansie. Directeur Rolf Timmerman: “Dit is speerpunt in ons beleid. We zijn stap voor stap aan het kijken hoe we in onze exportlanden de markt zo optimaal mogelijk kunnen bewerken. Voor sommige landen is dat rechtstreekse distributie, zoals in België en Luxemburg, voor andere zal er een organisatie, bijvoorbeeld een groothandel in sportkleding tussen zitten. Ook kijken we uit naar nieuwe exportlanden.”

In Denemarken was AGU al jaren via een groothandel op de markt, maar deze markt kan volgens Timmerman ook prima vanuit Nederland rechtstreeks bediend worden. De UK is het volgende land waar AGU zijn aandacht op gaat richten.

Lees hier meer over AGU

Reageer op dit artikel