nieuws

Sterk Giant Offroad Team met Ten Tusscher als teammanager

algemeen

Sterk Giant Offroad Team met Ten Tusscher als teammanager

LELYSTAD – Het nieuwe Rabobank – Giant Offroad Team is een cross én mountainbikeformatie. Deze werd onlangs gepresenteerd bij Giant in Lelystad. Jan ten Tusscher is de teammanager van de tien leden tellende formatie. Verder zijn Richard Groenendaal en Leo van Zeeland verbonden aan het team.

LELYSTAD – Het nieuwe Rabobank – Giant Offroad Team is een cross én mountainbikeformatie. Deze werd onlangs gepresenteerd bij Giant in Lelystad. Jan ten Tusscher is de teammanager van de tien leden tellende formatie. Verder zijn Richard Groenendaal en Leo van Zeeland verbonden aan het team.

Ten Tusscher is al sinds 1991 als sponsor verbonden aan diverse mountainbiketeams en kent dus het klappen van de zweep. Met voormalig veldritkampioen Richard Groenendaal en voormalig mountainbikebondscoach Leo van Zeeland heeft hij genoeg ervaring aan zijn zijde. Het initiatief is ontstaan, omdat er veel renners zijn die beide disciplines combineren.

Richard Groenendaal: “In het veldrijden heeft Nederland nu misschien niet veel goede profs, maar er zit erg veel talent in de jongerencategorieën. Kijk maar naar het WK in Tabor.” Nederland moet weer een topland worden in het veldrijden. Met Gerben de Knegt en Bart Aernouts heeft het team alvast twee ervaren subtoppers in huis. Beiden willen komend seizoen regelmatig op het podium staan in internationale crossen.

In het mountainbiken is de top wat verder weg, maar met Adam Graig (Verenigde Staten), Fabian Giger (Zwitserland), Erik Groen, Jelmer Jubbega, Tim Lemmers, Emil Lindgren (Zweden), Marco Minnaard en nationaal beloftenkampioen Henk Jaap Moorlag is er talent genoeg in de ploeg. Vooral van die laatste wordt veel verwacht. De Groninger werd als eerstejaars belofte meteen Nederlands Kampioen. Maar zijn ambities rijken verder. “Later wil ik de bolletjestrui in de Tour winnen!”

Aan het materiaal zal het in elk geval niet liggen. Voor de crossers ontwikkelde Giant de TCX. Deze superlichte fullcarbon crosser is afgemonteerd met de elektronische schakelgroep van Shimano Dura Ace, Di2. Onderdelen van Pro en Dura Ace carbon wielen maken de fiets helemaal klaar voor competitie op het hoogste niveau. De mountainbikers kunnen al naar gelang het parkoers kiezen uit de volgeveerde Giant Anthem of de Giant XTC Advanced SL 0. Beide zijn stijve en superlichte fietsen die op elk terrein ingezet kunnen worden.

Reageer op dit artikel