nieuws

Shimano signaleert herstel en een forse marktvraag

algemeen

Shimano signaleert herstel en een forse marktvraag

OSAKA (J) – In haar onlangs gepubliceerde financiële verslag over 2009 merkt Shimano op dat er: “Duidelijke tekenen van herstel zijn voornamelijk in de mid-range en high-end markten.” Bovendien, ’s werelds grootste in fietsonderdelen spreekt van een “Forse vraag van de markt” en voorspelt voor 2010 een netto-omzetgroei in de fietsdivisie van 11%!

OSAKA (J) – In haar onlangs gepubliceerde financiële verslag over 2009 merkt Shimano op dat er: "Duidelijke tekenen van herstel zijn voornamelijk in de mid-range en high-end markten." Bovendien, ’s werelds grootste in fietsonderdelen spreekt van een "Forse vraag van de markt” en voorspelt voor 2010 een netto-omzetgroei in de fietsdivisie van 11%!

Shimano zegt in haar financieel verslag: "Er zijn aanwijzingen voor een groeiend aantal fietsgebruikers wereldwijd als gevolg van de toenemende belangstelling voor gezondheid en milieu, evenals een forse vraag naar onderdelen voor reparatie en upgrade."

Ondanks de signalen voor herstel, de waren de opbrengsten van Shimano in 2009 lager dan in het voorgaande jaar. De netto-omzet in de fietsdivisie daalde met 22,2% tot € 1.083 miljoen (JPY 144,688 miljoen) en het bedrijfsresultaat daalde met 43,4% tot € 148,8 miljoen (JPY 19.877 miljoen).

Als mondiale speler drukt de economische recessie zwaar op de financiële resultaten van Shimano in 2009. Het bedrijf verslechterde zelfs in vergelijking met 2008. Zowel de business in fietsonderdelen als in vishengels moest opereren in een zeer uitdagende omgeving. Deze leden sterk van de daling van het consumentenvertrouwen en van een aanpassing van de inventaris in de markt.

Als gevolg van deze ontwikkelingen rapporteerde Shimano een netto-omzetdaling met 20,6% ten opzichte van vorig jaar naar € 1.397 miljoen (JPY 186,686 miljoen). De geconsolideerde gewone inkomsten kelderden met 45,1% tot € 150 miljoen (JPY 20.135 miljoen) en de netto-inkomsten daalden 62% tot € 71,5 miljoen (JPY 9.553 miljoen). De verkoop van Shimano fietsonderdelen ging traag, ongeacht de prijsklasse.

Voorspelling 2010
Om het hoofd te bieden aan de onzekerheid op economisch herstel, vooral op de thuismarkt Japan, zal Shimano verder gaan met het creëren van aantrekkelijke nieuwe producten met het streven te komen tot een nieuwe fietscultuur. Daarnaast hoopt Shimano snel herstel van de financiële prestaties te bereiken door verbetering van de winstgevendheid door het stroomlijnen van de productie en logistiek. Voor 2010 voorspelt Shimano een netto-omzetgroei in de fietsdivisie van 11%.
 

* Houdt u er rekening mee dat Shimano Inc de cijfers alleen in JPY valuta heeft aangekondigd. De eurobedragen zijn berekend met up-to-date wisselkoersen. Het bedrijf is niet verantwoordelijk voor deze vertaling of voor directe, indirecte of andere vormen van schade die voortvloeit uit de vertaling.

Bron: www.bike-eu.com

Reageer op dit artikel