nieuws

Selle Royal betreedt Aziatische industrie én markt

algemeen

Selle Royal betreedt Aziatische industrie én markt

POZZOLEONE (It.) – Zadelproducent Selle Royal heeft de grootste zadelproducent in China overgenomen, Jiangyin Juztek Vehicle Co. Ltd. De acquisitie van Justek geeft Selle Royal toegang tot de Aziatische OEM industrie en tevens tot de snel groeiende Aziatische consumentenmarkt.

POZZOLEONE (It.) – Zadelproducent Selle Royal heeft de grootste zadelproducent in China overgenomen, Jiangyin Juztek Vehicle Co. Ltd. De acquisitie van Justek geeft Selle Royal toegang tot de Aziatische OEM industrie en tevens tot de snel groeiende Aziatische consumentenmarkt.

Met de acquisitie van Justek wordt Selle Royal de grootste zadelproducent ter wereld. De Italiaanse zadelproducent heeft nu 5 fabrieken op strategische plaatsen over de hele wereld: één in Italië en de UK (Birmingham) om de Europese markt te bedienen, één in Brazilië voor de Latijns-Amerikaanse markt, en nu dus twee Justek fabrieken in China, in Shanghai (Jiangyin) en in Tianjin, voor de Aziatische markten.

De Chinese productielocaties zitten op strategische plekken, in de regio’s waar heel veel fietsindustrie zich bevindt. De twee fabrieken produceerden in 2009 ongeveer 12 miljoen zadels en heeft 800 medewerkers. Justek richt zich op de productie van zadels in het lage en middensegment, en maakt ook gelzadels, specifieke mannen- en vrouwenzadels en zadels met elastomeren.

Justek blijft als merknaam gehandhaafd in Azië. Verder zegt Selle Royal dat de overname van de fabrieken geen consequenties heeft voor de overige productielocaties, er volgt geen verplaatsing van activiteiten naar de nieuwe locaties of reorganisatie.

Reageer op dit artikel