nieuws

Gazelle onderneemt stappen tegen Makro

algemeen

Gazelle onderneemt stappen tegen Makro

DIEREN – Bij de filialen van de Makro in Amsterdam, Delft, Best en Den Bosch wordt dit weekend een Gazelle fiets aangeboden. Tegen de verkoop van deze partij fietsen kan Gazelle geen stappen ondernemen, wel tegen de communicatie.

DIEREN – Bij de filialen van de Makro in Amsterdam, Delft, Best en Den Bosch wordt dit weekend een Gazelle fiets aangeboden. Tegen de verkoop van deze partij fietsen kan Gazelle geen stappen ondernemen, wel tegen de communicatie.

De aanbieding bij de Makro is alleen geldig op zondag 28 februari 2010. Het betreft hier een 2009 Orange Pure model met terugtraprem en 7 versnellingen, R7T, die aangeboden wordt voor € 475,- (ex. BTW).

Gazelle betreurt dat deze fietsen via dit kanaal in de markt gezet worden. “Dit is een fiets die wij speciaal voor de Deense markt gemaakt hebben,” licht algemeen verkoopleider Hans de Boer toe. “Uiteraard doen wij op geen enkele wijze rechtstreeks zaken met de Makro. De fietsen zijn via onze Deense importeur (Intercycle. Red.) door middel van parallelle import bij de Makro terecht gekomen. Het gaat hierbij om maximaal 400 fietsen.”

Volgens De Boer maakt Makro op haar website wederrechtelijk gebruik van het Gazelle logo en gaat hiertegen stappen ondernemen. “De omschrijving van de fietsen klopt ook niet. Uiteraard betreuren wij deze gang van zaken in hoge mate. Wij kiezen immers onvoorwaardelijk voor de vakhandel als het enige juiste kanaal om onze fietsen goed en veilig bij de consument te krijgen, benadrukt De Boer.

“Deze keuze zullen we blijven maken en daarom zullen wij ook alle mogelijke actie ondernemen om herhaling te voorkomen om zo de schade aan ons merk en de positie van onze dealers te beperken.”

Reageer op dit artikel