nieuws

Voor vijfde keer vijf Innovatie Awards uitgereikt

algemeen

Voor vijfde keer vijf Innovatie Awards uitgereikt

ROSMALEN Op de FietsVAK zijn voor de vijfde keer de Fiets Innovatie Awards bekendgemaakt. Deze toekenning heeft met haar eerste lustrum het bestaansrecht wel bewezen. Dagvoorzitter Marc Maartens maakte de nominaties bekend, en juryvoorzitter Kees Pereboom de uiteindelijke awards.

ROSMALEN Op de FietsVAK zijn voor de vijfde keer de Fiets Innovatie Awards bekendgemaakt. Deze toekenning heeft met haar eerste lustrum het bestaansrecht wel bewezen. Dagvoorzitter Marc Maartens maakte de nominaties bekend, en juryvoorzitter Kees Pereboom de uiteindelijke awards.

Kees Pereboom roemde het hoge niveau van de inzendingen, zowel wat de kwaliteit betreft als het innovatiegehalte. Ook onder de inzendingen die geen nominatie hadden, waren bijzondere.

Pereboom: “We zagen onder meer een downhill fiets die je in een speciale rugzak uphill zelf de berg op kunt dragen. Of wat te denken van een regenjack met doorzichtig venster in de mouw om je horloge te kunnen zien. Of de hufterproof omafiets die met een spankabel fietsklaar is. Zodra je hem op slot zet, is de spankabel niet ingeschakeld en de fiets dus niet meer interessant voor dieven."

Alle award winnaar werden op het podium geroepen en aan een vragenvuur onderworpen. Zo bleek de AXA Bikefinder een stokpaardje van directeur Peter van Vlijmen, die daarbij zijn auto met afstandsbediening in gedachten had.

De bagagedrager van Curana kreeg zijn bijzondere naam FºLoad doordat directeur Dirk Vens hem een keer in het water gooide, en de drager bleef drijven. Of die ook een complete fiets boven water weet te houden, met name handig in Amsterdam, is niet getest.

Ook de ontwerper van Rainmates had een kwinkslag, de regenrok kan immers ook door mannen worden gedragen. Zonder iets eronder.

Uit de negen nominaties hebben uiteindelijk vijf inzendingen een Innovatie Award gekregen. Dit jaar zijn dat achtereenvolgens:
o AXA Riff achterlicht met Bikefinder
o Curana Bagagedrager FºLoad
o Cyclus Tools Spaakdraadrol/ en inkortmachine
o Hesling Fastlock Quick Carrier System
o Rainmates Skirt

De bekroonde producten zijn te bewonderen op het Kennis- en Innovatieplein, in de verbindingshal tussen het Eventron en Expodome.

Reageer op dit artikel