nieuws

Nieuwkomer in bedrijfsfietsenmarkt kiest nieuwe aanpak

algemeen

Nieuwkomer in bedrijfsfietsenmarkt kiest nieuwe aanpak

HELMOND – Fietsvanjewerk.nl is een nieuwe aanbieder in de bedrijfsfietsenmarkt, die vooral via internet werkt en daardoor tijd- en kostenbesparend is. Tweewielerdetaillist Henk van Rooij heeft een aanpak bedacht waarbij, volgens hem, iedereen baat heeft.

HELMOND – Fietsvanjewerk.nl is een nieuwe aanbieder in de bedrijfsfietsenmarkt, die vooral via internet werkt en daardoor tijd- en kostenbesparend is. Tweewielerdetaillist Henk van Rooij heeft een aanpak bedacht waarbij, volgens hem, iedereen baat heeft.

Van Rooij doet het echter niet alleen. Hij werkt samen met twee compagnons: Pieter van Wel, die juridisch onderlegd is en veel verstand van ICT heeft, en John Freekenhorst, die dertig jaar ervaring met de bankwereld (ING) met zich mee brengt.

Kenmerkend voor ons plan is dat het een vrijwel papierloze aanpak heeft en alleen via internet toegankelijk is. Wanneer een bedrijf of gemeente in samenwerking met Fietsvanjewerk.nl een bedrijfsfietsenplan aan de medewerkers aanbiedt, worden de afgesproken randvoorwaarden ingevoerd in het content management systeem van de website ingevoerd.

Deelnemende tweewielerdetaillisten loggen in en gaan samen met de klant het formulier invoeren. Hierdoor kunnen er geen fouten gemaakt worden. Er zijn alleen keuzemogelijkheden voor handen, die in overleg met de werkgever bepaald zijn. Bovendien kan met dit systeem niet gefraudeerd worden.

De aanpak van Fietsvanjewerk.nl voorziet erin dat alleen fietsen uit de voorraad van de ondernemer geleverd worden. Volgens Van Rooij pakt zijn plan nog een ander heikel punt aan als het om bedrijfsfietsen gaat: de marge.

“We nemen genoegen met een vergoeding van 10%. Dat is in de vakhandel een geaccepteerde marge. Dankzij de hoge automatiseringsgraad kunnen we daar genoegen mee nemen. Om deze manier is het leuk zakendoen voor iedereen: werkgever, consument, makelaar én de vakhandel.”

MEER OVER FIETSVANJEWERK.NL IN DE JANUARI-UITGAVE VAN TWEEWIELER

Reageer op dit artikel