nieuws

Megabike weg uit Utrechts winkelcentrum ‘ The Wall

algemeen

Megabike weg uit Utrechts winkelcentrum ‘ The Wall

UTRECHT – Fietsformule Megabike heeft zijn biezen gepakt in het Utrechtse winkelgebied The Wall na een geschil met de verhuurder. Volgens de verhuurder, vastgoedbedrijf Lips Capital Group, heeft Megabike al een aantal maanden zijn huur niet betaald en is enkele dagen geleden beslag gelegd op een deel van de inboedel.

UTRECHT – Fietsformule Megabike heeft zijn biezen gepakt in het Utrechtse winkelgebied The Wall na een geschil met de verhuurder. Volgens de verhuurder, vastgoedbedrijf Lips Capital Group, heeft Megabike al een aantal maanden zijn huur niet betaald en is enkele dagen geleden beslag gelegd op een deel van de inboedel.

“We hebben twee vrachtwagenladingen uit het pand gehaald, de rest heeft Megabike de afgelopen dagen zelf meegenomen”, aldus Bert Jan Lambtregtse, communicatie- en marketingmanager van Lips Capital Group op de site RetailNews.nl. “We hebben geprobeerd het op de goede manier op te lossen, maar helaas moest de rechter eraan te pas komen.”

Overigens zijn inmiddels  de paar wagens met meegenomen fietsen alweer vrijgegeven via Fortuin’s bank. Morgen dient een door Fortuin aangespannen kort geding om ook de schade te verhalen.

“Bij Lips ligt het blijkbaar altijd aan een ander”, verklaart Fortuin. “Voor een goede en deugdelijke locatie betalen wij graag een conforme huurprijs, maar bij het sluiten van het huurcontract zijn ons veel beloften gedaan die keer op keer niet nagekomen werden. Ook komt de door Lips beloofde huurder Karwei maar steeds niet naar The Wall, terwijl deze formule april vorig jaar er zijn deuren zou openen. Daarnaast was de oplevering te laat en de beloofde signing werd niet aan de A2 aangebracht.”

Fortuin voegt toe dat Megabike de huur wel heeft betaald. “Alleen over de hoogte daarvan was discussie. Alle zaken zijn onder de rechter en wij zien het met vertrouwen tegemoet. Wij zijn reeds bezig met een andere locatie in Utrecht om onze dekking in de Randstad zoals gepland te behouden.”

De fietsformule verlaat na amper een jaar het gloednieuwe Utrechtse winkelcomplex, dat onderdak biedt aan BCC, Saturn, Toys XL en Topshelf Megastores. "We kijken momenteel of we elders in Utrecht iets kunnen vinden, maar we doen dat niet overhaast,"  aldus Fortuin.

Megabike heeft vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Breda.

Reageer op dit artikel