nieuws

Koga Miyata E-Light Fiets van het Jaar 2010, Special Awards voor Gazelle en Giant

algemeen

Koga Miyata E-Light Fiets van het Jaar 2010, Special Awards voor Gazelle en Giant

ROSMALEN – Bij de 23e verkiezing van de Fiets van het Jaar is Koga-Miyata met de E-Light door het consumentenpanel van de ANWB en de vakjury tot winnaar bekroond. Special Awards werden toegekend aan de Gazelle Ultimate Excellent en de Giant Techno RS1.

ROSMALEN – Bij de 23e verkiezing van de Fiets van het Jaar is Koga-Miyata met de E-Light door het consumentenpanel van de ANWB en de vakjury tot winnaar bekroond. Special Awards werden toegekend aan de Gazelle Ultimate Excellent en de Giant Techno RS1.

De Fiets van het Jaar werd bekend gemaakt door Linda van der Eijck, directeur van Veilig Verkeer Nederland. Ze overhandigde de oorkonde aan Koga-directeur Wouter Jager. De Special Awards werden in ontvangst genomen door Hugo Veldhuis (Gazelle) en Jordy Veldhuizen (Giant).

Volgens het juryrapport levert Koga Miyata met deze e-bike “onomstotelijk het bewijs dat sportieve fietsen niet alleen uitstekend met elektrische trapondersteuning zijn uit te voeren maar vooral ook dat voor deze categorie fietsers trapondersteuning geheel past bij de status van dit type fiets.”

Gazelle scoorde met de Ultimate Excellent een Special Award. “De Ulimate Excellent is een mooi vormgegeven trendy hybridefiets die zich onderscheidt met een zeer mooi ontworpen frame. Samen met de hoogwaardige componenten waarmee deze lichtgewicht Gazelle is opgebouwd biedt deze fiets enorm veer fietsplezier en zal met zijn zeer gunstige prijs kwaliteitsverhouding zijn weg naar de liefhebber ongetwijfeld vinden,” aldus het juryrapport.

De Giant Techno RS1 was eveneens goed voor een Special Award. “Met deze Techno RS1 is Giant er bijzonder wel in geslaagd om in geheel eigens stijl een zeer fraaie stadsfiets te ontwerpen die tevens uitstekend is geschikt voor langere fietstochten. De Giant Techno RS1 fietst uiterst strak, is voorzien van uitstekende voorvering en schijfremmen en biedt het juiste rijcomfort dat geheel past bij het bijzonder fraaie en stijve frame waarmee deze fiets is uitgevoerd,”oordeelde de jury.

De winnende fietsen zijn te bewonderen op de beursvloer op een Kennis- en Innovatieplein in de verbindingshal tussen het Eventron en het Expodome.

KOGA-MIYATA E-LIGHT

GAZELLE ULTIMATE EXCELLENT

GIANT TECHNO RS1

Reageer op dit artikel