nieuws

FietsVAK 2010 schakelt succesvol door naar recordaantal bezoekers

algemeen

FietsVAK 2010 schakelt succesvol door naar recordaantal bezoekers

AMSTERDAM – Onder het motto ‘Succesvol schakelen’ is deze week de FietsVAK gehouden. Het evenement, dat voor de vierde keer in Autotron Rosmalen plaatsvond, brak met maar liefst 5.945 bezoekers alle records.

AMSTERDAM – Onder het motto ‘Succesvol schakelen’ is deze week de FietsVAK gehouden. Het evenement, dat voor de vierde keer in Autotron Rosmalen plaatsvond, brak met maar liefst 5.945 bezoekers alle records.

Dit betekent een stijging in het aantal bezoekers van 40%, onder wie de stemming onverminderd positief was. En niet alleen bij de bezoekers, ook bij de 117 exposanten.

De verklaring van deze spectaculaire stijging kan gezocht worden in het groeiende aantal exposanten, die altijd in de gelegenheid gesteld worden relatiekaarten te versturen. Uit ervaring blijkt dat deze vorm van uitnodigen het meest effectief is.

Dat de huidige economische omstandigheden de Fietsbranche aanzienlijk minder lijken te raken, bevestigt Stef Stock van RAI Vereniging; “In 2009 zette de verkoop van nieuwe fietsen door op het niveau van 2008. Verwacht wordt dan ook dat 2009 met een lichte stijging wordt afgesloten en een totaalafzet laat zien van ruim 1,3 miljoen fietsen”.

Dit jaar bood FietsVAK een speciale plaats voor startende ondernemers. Een aantal daarvan stond in het Starterspaviljoen en voor hen was dit de eerste kennismaking met detaillisten. “Dit is voor ons de eerste keer op FietsVAK en het blijkt een perfect moment te zijn om in contact te komen met de Nederlandse fietsenvakhandel”, aldus Floris van Heteren van Van Gogh Bikes.

Ook Rhalf van Heusden van Fickser kijkt terug op een aantal succesvolle dagen. “Wij hebben onze deelname aan FietsVAK als zeer positief ervaren en zijn volgend jaar weer van de partij”.

FietsVAK 2011 vindt plaats van 23 tot en met 25 januari 2011. De organisatie is in handen van Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging.

Reageer op dit artikel