nieuws

Accell Group neemt Batavus-distributeur in Duitsland over

algemeen

Accell Group neemt Batavus-distributeur in Duitsland over

HEERENVEEN – Accell Group heeft gisteren overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in Bäumker & Co. Deze handelsonderneming in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en is gevestigd te Rheine en is onder andere distributeur voor Batavus in Duitsland.

HEERENVEEN – Accell Group heeft gisteren overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in Bäumker & Co. Deze handelsonderneming in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en is gevestigd te Rheine en is onder andere distributeur voor Batavus in Duitsland.

Bäumker opereert via een regionaal netwerk van dealers, voornamelijk in Noord- en Midden Duitsland. Accell Group zal de acquisitie financieren uit eigen middelen en consolidatie zal plaatsvinden vanaf januari 2010. Het huidige management van Bäumker zal na overname aanblijven.

René Takens, CEO van Accell Group: "Bäumker is een sterke speler in de markt voor fietsen en fietsonderdelen in Nordrhein-Westfalen. Door het verwerven van deze distributeur zal Batavus in staat zijn om – naast de bestaande verkopen van Bäumker – haar commerciële activiteiten uit te breiden in Duitsland, die complementair zijn aan de bestaande verkoopkanalen van Accell Group. Ook voor de verkoop van elektrische fietsen biedt dit meer mogelijkheden”.

Bäumker levert fietsen en fietsonderdelen aan de gespecialiseerde fietsvakhandel. Sinds haar oprichting in 1931, heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en gerespecteerde leverancier. Bäumker heeft circa 35 medewerkers en boekte een omzet van circa € 10 miljoen in 2008 met een bescheiden winstniveau.

Reageer op dit artikel