nieuws

Special Award GIO Erkenningen 2009 voor GMG

algemeen

Special Award GIO Erkenningen 2009 voor GMG

ROTTERDAM – De Yepp Mini van GMG won een van de zes Special Awards tijdens de uitreiking van de GIO Erkenningen 2009. Deze zijn op 10 december uitgereikt tijdens een manifestatie in de Rotterdam School of Management. De GIO Erkenning is de enige prijs in ons land die waardering uitspreekt voor het vakmanschap van ontwerper èn opdrachtgever.

ROTTERDAM – De Yepp Mini van GMG won een van de zes Special Awards tijdens de uitreiking van de GIO Erkenningen 2009. Deze zijn op 10 december uitgereikt tijdens een manifestatie in de Rotterdam School of Management. De GIO Erkenning is de enige prijs in ons land die waardering uitspreekt voor het vakmanschap van ontwerper èn opdrachtgever.

De Special Awards onderscheiden zich op de aspecten Respect, Functionaliteit, Ergonomie, Vormgeving, Originaliteit en Materiaal. De keuze voor de Yepp Mini werd door de jury als volgt gemotiveerd: ‘ In de Yepp Mini is op een uiterst functionele manier gebruikgemaakt van de eigenschappen van een voor kinderzitjes ongebruikelijk materiaal. Het gaat om EVA: ethyleenvinylacetaat, bekend van de Crocs-schoen. EVA heeft een reeks eigenschappen die voor een kinderzitje heel nuttig zijn. Het is schokabsorberend, makkelijk te reinigen, licht van gewicht en isolerend.’ De Yepp Mini is in opdracht van GMG ontworpen door Van der Veer Designers.

Om voor het keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovatie en materiaalkeuze zijn van even groot belang. Een GIO Erkenning is bovendien een uiting van vertrouwen in de commerciële kracht van het goed ontworpen product. De GIO Erkenning – te vergelijken met de Amerikaanse Idea Award en de Duitse Red dot en iF-Award – is een gewilde onderscheiding voor de professionaliteit van alle betrokken partijen.

Disruptive design
 De GIO Erkenningen 2009 zijn op 10 december uitgereikt tijdens een ceremonie in de Rotterdam School of Management. De uitreiking vond plaats na afloop van een informatief en inspirerend symposium over ‘disruptive design’: design dat zo vernieuwend is dat het totaal nieuwe markten creëert. Voorbeelden: iPod en Renault Espace. Het blad Management Team heeft in het op 11 december verschenen nummer ruime aandacht besteed aan de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp.

Reageer op dit artikel