nieuws

Electra naar Benelux-Bikes

algemeen

Electra naar Benelux-Bikes

EMMEN – Electra heeft in Benelux Bikes een nieuwe distributeur gevonden. Eerder dit jaar kwam aan de samenwerking met Blomsin International een einde. De aanstelling van een nieuwe distributeur past helemaal in de toekomstplannen van Electra voor de Europese markt.

EMMEN – Electra heeft in Benelux Bikes een nieuwe distributeur gevonden. Eerder dit jaar kwam aan de samenwerking met Blomsin International een einde. De aanstelling van een nieuwe distributeur past helemaal in de toekomstplannen van Electra voor de Europese markt.

Sinds een jaar heeft Electra een Europese vestiging in Duitsland (Hamburg), die geleid wordt door Axel Kedenburg. De voormalige medeoprichter van Bergamont brengt nu meer structuur in het Europese distributienetwerk.

De samenwerking met Benelux Bikes past precies is dat plaatje. Het importbedrijf wordt geleid door Henk van Anken, die tevens importeur is van grote merken als Ghost, Syntace en Acros, waarmee actief is op de fietsmarkten in België, Nederland en Luxemburg.

“Henk van Anken heeft niet alleen veel verkoop- en distributieervaring, maar begrijpt ook het belang en de waarde van onze merkidentiteit. Hij staat bekend als betrouwbaar en service gericht,” zegt Kedenburg. “Als fietssport liefhebber houdt hij MTB en race, maar genit ook van een ontspannen fietstocht met het gezin of spinnen met vrienden.”

Volgens Kedenburg is het juist deze diversiteit, en lifestyle georiënteerde houding, waardoor Henk zich tot Electra aangetrokken voelde. "Ik ben al langer gefascineerd door Electra, het inspirerende verhaal van de oprichters, de wereldwijde groei en natuurlijk de ontwerpen,” licht Van Anken toe.

“In Nederland zijn fietsen een belangrijk vervoersmiddel. En Electra biedt een prima spectrum om een comfortabele en vrolijke rijervaring te integreren in ons dagelijks leven. Ik wil deze levensstijl naar de Benelux brengen, de bekendheid van het merk Electra versterken en het netwerk uitbreiden. Tegelijkertijd moet de bescherming van de merkidentiteit een krachtige ondersteuning bieden aan de dealers."

Axel Kedenburg, tenslotte: "Het was voor ons essentieel een partner te vinden, die niet alleen maar onze fietsen verkoopt, maar ook het merk vakkundig in de markt zet.”

Reageer op dit artikel