nieuws

ECF roept Europese Commissie op tot leiderschap en de politieke wil

algemeen

ECF roept Europese Commissie op tot leiderschap en de politieke wil

BRUSSEL (B) – Bernhard Ensink, secretaris-generaal van de European Cyclist Federation (ECF) heeft Siim Kallas, de potentiële toekomstige Europese commissaris van vervoer, opgeroepen leiderschap en politieke wil te tonen om de doelstellingen van het Handvest van Brussel te bereiken, die hij in mei zelf ondertekende tijdens de conferentie Velo-city.

BRUSSEL (B) – Bernhard Ensink, secretaris-generaal van de European Cyclist Federation (ECF) heeft Siim Kallas, de potentiële toekomstige Europese commissaris van vervoer, opgeroepen leiderschap en politieke wil te tonen om de doelstellingen van het Handvest van Brussel te bereiken, die hij in mei zelf ondertekende tijdens de conferentie Velo-city.

Deze doelstellingen zijn een verdrievoudiging van de fietsen marktaandeel tot 15% in Europa in 2020, de benoeming van een fietsofficier bij de Europese Commissie en de oprichting van een werkgroep over fietsen in het Europees Parlement. Het handvest van Brussel ondertekend is tot nu toe door meer dan 50 steden in heel Europa en het Europees Economisch en Sociaal Comite.

Deze doelstellingen werden geformuleerd tijdens een seminar in Brussel na de opening in het station Brussel-Luxemburg van de derde Brussel "Bike spot" en de tentoonstelling "Dreams on Wheels .

Dat seminar was gericht op drie zones: Europa, Denemarken en Brussel. Met betrekking tot Europa stelde Ensink (foto) stelde dat ECF teleurgesteld was door het EG-actieplan inzake stedelijke mobiliteit. Hij riep op tot een verschuiving van de Europese financiering in de volgende financiële vooruitzichten 2014-2020 om meer te investeren in duurzame vervoerswijzen en met name in fietsen.

Anne Houtman, vertegenwoordiger van de Europese Commissie, deed geen toezegging dat de post van Europees fiets officier zou worden aangesteld in de nieuwe zittingsperiode. Houtman zei dat de EU € 600 miljoen zal besteden voor de periode 2007-2013 voor fietsinfrastructuur via de EU-structuurfondsen.

Reageer op dit artikel