nieuws

Batavus BUB bekroond met IF-award

algemeen

Batavus BUB bekroond met IF-award

HEERENVEEN – De nieuwe stadsfiets BUB van Batavus is recentelijk bekroond met de IF-award 2010 voor product design. De vakjury kent al bijna vijftig jaar deze awards toe aan producten die opvallen door hun ontwerp, vormgeving, materiaalgebruik en de achterliggende visie.

HEERENVEEN – De nieuwe stadsfiets BUB van Batavus is recentelijk bekroond met de IF-award 2010 voor product design. De vakjury kent al bijna vijftig jaar deze awards toe aan producten die opvallen door hun ontwerp, vormgeving, materiaalgebruik en de achterliggende visie.

Voor Batavus is het de eerste keer dat de Nederlandse fietsfabrikant deze award in de wacht weet te slepen. De toekenning van de award verzekert de BUB ook van een uitnodiging voor de internationale IF-expositie 2010 in het Duitse Hannover, waar de nieuwste trends in vorm, design en lifestyle worden getoond. Die expositie trekt jaarlijks meer dan een kwart miljoen bezoekers."

De jury motiveerde haar keuze voor de Batavus BUB als volgt: "De functionele eenvoud en iconische persoonlijkheid van de paperclip inspireren dit ontwerp. De Batavus BUB (Batavus Utility Bike) transformeert de legendarische ‘oma fiets’ in een volledig nieuwe stadsfiets met dezelfde kenmerken: een comfortabele, duurzame en lichtgewicht constructie, met extra brede banden."

"Goed design is niet geboren uit goede marketing, het is gecreëerd door designers," zegt juryvoorzitter Fritz Frenkler. Uit een aanbod van 2486 zijn nu 778 producten onderscheiden met het begeerde logo van de iF Award 2010. Deze producten zijn verdeeld over 16 categoriën.

Uit deze 778 worden 50 winnaars geselecteerd voor de iF Gold Award. Die zullen op 2 maart 2010, de eerste dag van CeBit in Hannover bekend gemaakt worden.

Reageer op dit artikel