nieuws

Yepp Maxi bekroond met keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp

algemeen

Yepp Maxi bekroond met keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp

AMSTERDAM – Het fietskinderzitje Yepp Maxi heeft de GIO Erkenning ontvangen. De GIO Erkenning honoreert het vakmanschap van de ontwerper en opdrachtgever. Om voor dit keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovatie, originaliteit, respect en materiaalkeuze zijn van even groot belang. Het Fietskinderzitje Yepp Maxi voldeed volgens de jury ruimschoots aan deze criteria.

AMSTERDAM – Het fietskinderzitje Yepp Maxi heeft de GIO Erkenning ontvangen. De GIO Erkenning honoreert het vakmanschap van de ontwerper en opdrachtgever. Om voor dit keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovatie, originaliteit, respect en materiaalkeuze zijn van even groot belang. Het Fietskinderzitje Yepp Maxi voldeed volgens de jury ruimschoots aan deze criteria.

De GIO Erkenning – te vergelijken met de Amerikaanse Idea Award en de Duitse Red dot en iF-Award – is een gewilde erkenning van de professionaliteit van ontwerper èn opdrachtgever. Van de bijna negentig in vijf categorieën ingezonden producten zijn er dit jaar 57 erkend als goed industrieel ontwerp. De Yepp Maxi, ingezonden door GMG bv uit Nieuw Vennep en ontworpen door Van der Veer Designers Joline Karelse, Joep Trappenburg, Albert Nieuwenhuis werd door onafhankelijke vakjury onder voorzitterschap van prof dr ir Wim Poelman beoordeeld in de categorie Consumentenproducten. Een GIO Erkenning versterkt de geloofwaardigheid en bekendheid van het product en maakt het kansrijker op de markt.
 
Uitreiking
De GIO Erkenningen worden op 10 december a.s. uitgereikt tijdens een ceremonie in Rotterdam. Op deze avond worden tevens de zes Special Awards bekendgemaakt die de jury heeft toegekend aan de meest onderscheidende inzendingen op de aspecten Respect, Functionaliteit, Ergonomie, Vormgeving, Originaliteit en Materiaal.

Yepp Maxi
De Yepp Maxi is een kinderzitje voor achterop de fiets, bestemd voor kinderen tot 6 jaar. De toepassing van schuimmateriaal voor de zitting, bekend van de Crocs-schoenen, is innovatief. Het zitje is daardoor schokabsorberend en waterdicht. De geïntegreerde voetafscherming en de 5-puntsgordel zorgen voor ultieme veiligheid. Na de eenmalige montage van de adapter op de zadelbuis is de Maxi eenvoudig vast te klikken en af te nemen.

Designlink
De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke ketenorganisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

Reageer op dit artikel