nieuws

Terugroepactie Easton EA30 stuurnok

algemeen

Terugroepactie Easton EA30 stuurnok

VALKENSWAARD – Onlangs heeft Easton een potentieel veiligheidsgevaar ontdekt bij de EA30 4-bouts stuurnok. De stuurnok in kwestie kan scheuren en eventueel tijdens gebruik breken. Daarom roept Easton alle EA30 4-bouts stuurnokken terug die zijn geproduceerd in 2007, 2008 en 2009.

VALKENSWAARD – Onlangs heeft Easton (via Veltec) een potentieel veiligheidsgevaar ontdekt bij de EA30 4-bouts stuurnok. De stuurnok in kwestie kan scheuren en eventueel tijdens gebruik breken. Daarom roept Easton alle EA30 4-bouts stuurnokken terug die zijn geproduceerd in 2007, 2008 en 2009.

Hoewel de desbetreffende stuurnok in alle veiligheidstests heeft voldaan, is dit aspect niet aan bod gekomen tijdens deze tests. Omdat de stuurnok niet voldoet aan strenge veiligheidseisen die Easton stelt en omdat Easton absolute veiligheid voor de consument wil garanderen roept Easton vrijwillig alle betreffende stuurnokken terug en zal deze vervangen door stuurnokken die aan nog strengere tests zijn onderworpen.

De desbetreffende EA30 stuurnokken zijn zowel los verkocht als gemonteerd op complete fietsen.

Signaleren
Hoe herken ik een stuurnok die vervangen moet worden?
De productiedatum geeft aan welke stuurnokken in aanmerking komen voor de terugroepactie. De productiecode kunt u vinden op het stuurblok vlak bij de onderste bevestigingsbout. De productiecode geeft de maand aan waarin de stuurnok geproduceerd is (aangeduid met de letters A – L) en het jaar waarin deze geproduceerd is (aangeduid met een enkel cijfer).

Wat te doen?
Consumenten moeten onmiddellijk stoppen met het gebruik van fietsen waarop de desbetreffende stuurnok gemonteerd is. Is de stuurnok los gekocht, dan moet men contact opnemen met een geautoriseerde Easton dealer, of de Easton distributeur. Zat de stuurnok in een compleet gemonteerde fiets neem dan contact op met dealer van de fiets. Men zal kosteloos een vervangende stuurnok ontvangen. Stuurnokken die zijn teruggeroepen, zullen vervangen worden door nieuwe Easton stuurnokken.

Voor alle kosten die samenhangen met het vervangen van de stuurnok zal Easton zorgdragen.

Reageer op dit artikel