nieuws

Cyclassico exclusief distributeur Viner

algemeen

Cyclassico exclusief distributeur Viner

WIERDEN – Cyclassico is sinds kort de exclusieve distributeur van het Italiaanse sportfietsenmerk Viner voor Nederland en België. Het merk levert racefietsen, MTB’s, Cyclocrossfietsen, tijdritfietsen en baanfietsen.

WIERDEN – Cyclassico is sinds kort de exclusieve distributeur van het Italiaanse sportfietsenmerk Viner voor Nederland en België. Het merk levert racefietsen, MTB’s, Cyclocrossfietsen, tijdritfietsen en baanfietsen.

Italiaanse kwaliteitsfietsen
Peter Lijten, eigenaar van Cyclassico, legt uit waarom hij Viner een bijzonder merk vindt: “Viner is een familiebedrijf uit de Toscaanse stad Pistoia. Uniek aan hun werkwijze is dat bijna alle frames op maat kunnen worden gemaakt en nog volledig in eigenbeheer in Italië worden geproduceerd. Zelfs de carbonfietsen, wat tegenwoordig toch bijzonder te noemen is in de branche. Alleen de twee instapframes van carbon worden in Azië geproduceerd, maar worden in Italië gespoten en afgemonteerd.”

“Viner is voor Cyclassico, dat kwalitatief hoogwaardige wielerkleding levert aan clubs en bedrijven, een goede aanvulling op het productportfolio,” aldus Lijten. “Op dit moment werkt Cyclassico aan het dealernetwerk voor Viner. Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden.”

Made to Measure
Bijna alle modellen van Viner kunnen qua frameafmetingen helemaal op maat gemaakt worden. Dit noemt Viner ‘Made to Measure’. Voor de topmodellen bestaat geen standaard geometrie. Deze worden altijd helemaal op maat gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met lengte, type gebruik en voor de carbonmodellen het gewicht van de renner. Hierdoor sluiten de rijeigenschappen en de afstelling van de fiets perfect aan op de wensen van de renner. Bij topmodel Maxima RS kan men kiezen tussen een normaal bracket en een BB30 bracket.

Reageer op dit artikel