nieuws

Accell Group past betalingscondities niet aan

algemeen

Accell Group past betalingscondities niet aan

HEERENVEEN – Accell Group grijpt de economische crisis niet aan om de leveringsvoorwaarden aan te scherpen. Dat zegt CEO René Takens in een reactie op dealervragen van diverse Accell-merken.

HEERENVEEN – Accell Group grijpt de economische crisis niet aan om de leveringsvoorwaarden aan te scherpen. Dat zegt CEO René Takens in een reactie op dealervragen van diverse Accell-merken.

In september maakte Gazelle aan het dealerkorps bekend de commerciële regelingen op een aantal punten aan te passen. De berichtgeving in Tweewieler heeft tot veel vragen geleid aan overige fietsfabrikanten.

Dat bleek ondermeer tijdens een recentelijk sales- en marketingoverleg van de Accell-merken. Daar werd geconstateerd dat vanuit de markt regelmatig geïnformeerd werd, wat de stappen van de Accellmerken zullen zijn.

“Bij ons verandert er niets,” reageert René Takens. “Wij gaan ons niet anders opstellen dan voorheen. Ons betalingscondities veranderen niet en als een ondernemer het even moeilijk heeft, dan zijn wij best bereid om naar een pasklare oplossing te kijken. Als iets later betalen extra lucht biedt, dan zullen we daar niet extreem moeilijk over doen. Zeker als we daar ook nog concurrentievoordeel uit kunnen halen.”

Volgens Takens zijn de betalingsregelingen van Batavus, Koga-Miyata, Sparta en Juncker niet exact hetzelfde, maar wel vergelijkbaar. Hetzelfde geldt voor de Accellbedrijven buiten Nederland. “Van september tot en met april hanteren wij wintercondities. Wie bijvoorbeeld binnen acht dagen betaalt, krijgt extra korting. Maar leveringen in de winter kunnen ook pas in april afgerekend worden. Wij vinden het belangrijker dat de nieuwe collecties in de winkels staan en aan de consument getoond kan worden. Natuurlijk blijven wij goed op ons geld passen, maar we zullen in deze tijden van economische druk niet strenger worden. Dat doen de banken al en wij kunnen het ons permitteren. We willen geen sales verliezen door aanscherping van het dealerbeleid.”

Volgens Takens zal Accell ook in de richting van leveranciers het beleid niet aanpassen. “We gaan onze betalingstermijn niet verlengen. Sterker nog, voor een deel betalen we juist eerder om extra korting te genereren.”

Reageer op dit artikel