nieuws

Secco Pro softshell jack

algemeen

Secco Pro softshell jack

Hoeveel kan er nog ontwikkeld worden aan een ademend, wind- en waterdicht jack voor mountainbikers en racefietsers? AGU heeft inmiddels een aardige ‘Secco-collectie’ opgebouwd, met de Secco Light, Secco Condom, Secco Cabrio en Secco ToGo. Daar is nog de Secco Pro aan toegevoegd.

Hoeveel kan er nog ontwikkeld worden aan een ademend, wind- en waterdicht jack voor mountainbikers en racefietsers? AGU heeft inmiddels een aardige ‘Secco-collectie’ opgebouwd, met de Secco Light, Secco Condom, Secco Cabrio en Secco ToGo. Daar is nog de Secco Pro aan toegevoegd.

Al deze jacks zijn ademend en vochtregulerend, licht van gewicht, opvouwbaar tot een klein pakketje, wind- en waterdicht en voorzien van een verlengde achterkant. Maar ze hebben ook elk hun specifieke kenmerken.

Watch window
De Secco Pro is gebaseerd op het regenjack dat AGU tot nu toe alleen heeft gemaakt voor de Rabo profs. Het materiaal is een combinatie van een 2-laags laminaat en softshell. Ook de softshell elementen zijn waterdicht. Softshell geeft meer comfort en is elastischer wat de bewegingsvrijheid vergroot. Dit jack is voorzien van 3M reflectie, wat zichtbaarheid – en dus je veiligheid – vergroot. Omdat je dit jack – bijvoorbeeld tijdens wedstrijden op de fiets – snel aan (of uit) wilt trekken, is de sluiting met behulp van klittenband. De opvallendste feature is de ‘watch window’, het horlogevenster, dat waterdicht is en ook niet kan beslaan, omdat het een ‘anti-fog’ behandeling heeft ondergaan. Dit maakt het mogelijk om je horloge of hartslagmeter ook tijdens regenachtige omstandigheden te raadplegen.

Dit jack is vanaf heden verkrijgbaar in de kleuren zwart en geel, bij de fietsspeciaalzaken in Nederland en België en de prijs is € 99,50.

Reageer op dit artikel