nieuws

Nominatie IWT Innovatie-Award voor Bio-Racer

algemeen

Nominatie IWT Innovatie-Award voor Bio-Racer

BRUSSEL – Afgelopen maandag vond in het Vlaams Parlement de uitreiking van de IWT Innovatie-Awards plaats. Bio-Racer, dat met ondersteuning van het IWT innovaties als ReSkin en het nieuwe Airstream fietszeem heeft ontwikkeld, werd uit een grote groep inzendingen genomineerd met zijn product ReSkin in één van de 3 categorieën.

BRUSSEL – Afgelopen maandag vond  in het Vlaams Parlement de uitreiking van de IWT Innovatie-Awards plaats. Bio-Racer, dat met ondersteuning van het IWT innovaties als ReSkin en het nieuwe Airstream fietszeem heeft ontwikkeld, werd uit een grote groep inzendingen genomineerd met zijn product ReSkin in één van de 3 categorieën.

ReSkin (een innovatie van Bio-Racer) werd in 2007 geintroduceerd. In het verlengde van een groots opgezet onderzoek naar een nieuw comfortzeem, werd ReSkin ontwikkeld als een pleister die fietsklachten door wrijving op het zitvlak moest voorkomen. De eigenschappen van ReSkin, een huidvriendelijke, ademende en meermaals bruikbare pleister, hebben ervoor gezorgd dat het product is doorgegroeid naar een waar huis-, tuin-, en keukenproduct dat op verschillende manieren kan worden gebruikt ter voorkoming en ter behandeling van schuurplekken, blaren en brandwonden.
Reskin werd ontwikkeld samen met de Hogeschool Gent.  Het product wordt momenteel doorontwikkeld en dit voor medische toepassingsgebieden. 
De IWT-award voor meest maatschappelijk relevante innovatie werd uitgereikt aan reMYND, een bedrijf dat onderzoek doet naar de behandeling van Alzheimer en Parkinson.

Bio-Racer
Bio-Racer staat sinds jaar en dag bekend om zijn kwalitatief hoogstaande wielerkleding voor teams. De kennis op vlak van spierondersteuning, aërodynamica en comfort die Bio-Racer door de jaren heen heeft opgebouwd, heeft een positief effect op de prestaties van renners. Om die reden hebben de nationale ploegen van België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, de USA en Finland gekozen voor Bio-Racer.
Bio-Racer laat dan ook niets aan het toeval over. Dankzij de samenwerking met tal van profatleten, en dankzij de wetenschappelijke input van onderzoeksinstellingen als TO2C Gent, KU Leuven, TU Delft, TNO Eindhoven, TU Eindhoven, DSM en FES Germany en Innosport NL, wordt er alles aan gedaan om de renners topprestaties te laten leveren.

Open Bedrijvendag
Bio-Racer neemt dit jaar deel aan de Open bedrijvendag. Op zondag 4 oktober, van 10 tot 17 uur, opent het bedrijf uit Tessenderlo zijn deuren om iedereen te laten kennismaken met de manier waarop sportkleding voor teams wordt geproduceerd, van basisontwerp tot afgewerkt product.

Reageer op dit artikel