nieuws

Goed tweede kwartaal voor tweewielerbedrijven

algemeen

BUNNIK – Veel tweewielerbedrijven hebben, ondanks de economische crisis, een goed tweede kwartaal achter de rug. Dit blijkt uit de Conjunctuurpeiling van BOVAG over het tweede kwartaal van 2009, waaraan ruim 1.750 bedrijven hebben deelgenomen, waaronder 220 tweewielerbedrijven. Tweewielerbedrijven waren het afgelopen kwartaal positiever over de omzet in showroom en werkplaats dan in het eerste kwartaal van 2009.

Goed tweede kwartaal voor tweewielerbedrijven

BUNNIK – Veel tweewielerbedrijven hebben, ondanks de economische crisis, een goed tweede kwartaal achter de rug. Dit blijkt uit de Conjunctuurpeiling van BOVAG over het tweede kwartaal van 2009, waaraan ruim 1.750 bedrijven hebben deelgenomen, waaronder 220 tweewielerbedrijven. Tweewielerbedrijven waren het afgelopen kwartaal positiever over de omzet in showroom en werkplaats dan in het eerste kwartaal van 2009.

In de BOVAG Conjunctuurpeiling geven BOVAG-leden vier keer per jaar aan hoe hun bedrijf het afgelopen kwartaal gepresteerd heeft ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Op alle onderwerpen kunnen ondernemers aangeven of er sprake is van een toename, afname of geen verschil. Tevens wordt gevraagd naar de verwachtingen voor het komende kwartaal.

Uit de laatste peiling blijkt dat 46% de omzet in de winkel en 39% de werkplaatsomzet in het tweede kwartaal van 2009 heeft zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode in 2008. De omzetstijging is met name toe te schrijven aan het succes van de elektrische fiets. Daarnaast weten veel klanten goed de vakhandel te vinden voor reparatie en onderhoud van fietsen. Over de ontwikkeling van de winstgevendheid was de stemming onder tweewielerbedrijven wat gematigder, maar wel positief.

In het tweede kwartaal zag bijna de helft (48%) van de tweewielerbedrijven de totale omzet stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008, terwijl 24% de omzet zag dalen. Tweewielerbedrijven zijn dus beduidend positiever over het afgelopen kwartaal dan over het eerste kwartaal van 2009, toen nog ‘slechts’ 36% een omzettoename realiseerde.

Voor het derde kwartaal van 2009 zijn de verwachtingen van de tweewielerbedrijven wat gematigder: 27% verwacht een stijging van de totale omzet en 25% een daling.
Het complete rapport wordt binnenkort beschikbaar gesteld aan alle ondernemers die mee hebben gedaan aan het onderzoek.

Reageer op dit artikel