nieuws

Dahon behaalt groei in de eerste helft

algemeen

Dahon behaalt groei in de eerste helft

DUARTE (USA) – Dahon heeft over de eerste helft van 2009 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar een goed verkoopresultaat behaald, met 6% toename in verkoopeenheden en 27% in omzet,.

DUARTE (USA) – Dahon heeft over de eerste helft van 2009 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar een goed verkoopresultaat behaald, met 6% toename in verkoopeenheden en 27% in omzet,.

Deze verkoopcijfers vallen op gezien de huidige economische situatie. “Ondanks de wereldwijde economische crisis bleven onze verkopen stabiel. Steeds meer mensen kiezen voor de fiets als transportmiddel. De laatste jaren wint de fiets steeds meer aantrekkingskracht onder consumenten die kiezen voor een nieuwe levensstijl waarbij de fiets gebruikt wordt in de grote steden. En wij verwachten dat deze trend nog verder gaat doorzetten”, aldus directeur Dr. David Hon van Dahon.

Dahon verkocht 254.000 vouwfietsen in de eerste helft van 2009, vergeleken met 239.00 eenheden in dezelfde periode in 2008. De toename van 27% in omzet is te verklaren door een hogere verkoopprijs omdat steeds meer consumenten kiezen voor een model van een hogere kwaliteit. Verder groeide de verkoop in onderdelen en accessoires.

“Fietsen hebben bewezen een waardevol en efficiënte vorm van transport te zijn vanuit een economisch en milieu standpunt”, aldus Dr. Hon. “Steeds meer steden over de hele wereld beginnen met fietsverhuurplannen als een onderdeel van de plannen voor de oplossing van problemen met de infrastructuur.”

Reageer op dit artikel