nieuws

Winst Accell Group stijgt met 15% in eerste halfjaar

algemeen

Winst Accell Group stijgt met 15% in eerste halfjaar

HEERENVEEN – De Accell Group heeft in het eerste halfjaar van 2009 een verdere groei van omzet en winst gerealiseerd. De omzet steeg in totaal met 9% naar € 333 miljoen en werd met name gedreven door de stijgende vraag naar elektrische fietsen en een toename van de verkopen in Duitsland.

HEERENVEEN – De Accell Group heeft in het eerste halfjaar van 2009 een verdere groei van omzet en winst gerealiseerd. De omzet steeg in totaal met 9% naar € 333 miljoen en werd met name gedreven door de stijgende vraag naar elektrische fietsen en een toename van de verkopen in Duitsland.

Autonoom bedroeg de omzetgroei ruim 7% (1e helft 2008: 6%). De nettowinst steeg met 15% naar € 22,1 miljoen (1e helft 2008: € 19,3 miljoen) vooral door een verdere verbetering van de productmix.

“We zijn in het eerste halfjaar opnieuw gegroeid en hebben daarbij onze resultaten verder kunnen verbeteren. We blijven profiteren van de aanhoudende belangstelling van consumenten voor milieu, mobiliteit, gezondheid en actieve recreatie," aldus René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group.

"Dat betekent ook dat er in de komende jaren meer zal worden gefietst. De belangstelling van consumenten voor onze producten blijft groot en dat geldt in het bijzonder voor de elektrische en sportieve fietsen en de fietsen voor speciale doelgroepen in het midden en hogere segment."

De omzet in het relatief kleinschalige segment fitness (minder dan 4% van de groepsomzet) daalde in het afgelopen halfjaar, mede door het wegvallen van een aantal internationale distributeurs en een afnemende vraag van consumenten.

Verdere economische ontwikkelingen en onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwacht Takens voor heel 2009 een hogere omzet en een stijging van de nettowinst met circa 10%.

Reageer op dit artikel