nieuws

Weer tweewielerleveranciers door brand getroffen

algemeen

Weer tweewielerleveranciers door brand getroffen

MIJDRECHT – Opnieuw zijn leveranciers uit de fietsindustrie door brand getroffen, die in een ander bedrijf ontstaan was. Op het bedrijventerrein in Mijdrecht heeft vrijdagvond een grote brand gewoed. Een loods aan de Handelsweg, waarin grote papierrollen staan opgeslagen, is daarbij geheel in vlammen opgegaan.

MIJDRECHT – Opnieuw zijn leveranciers uit de fietsindustrie door brand getroffen, die in een ander bedrijf ontstaan was. Op het bedrijventerrein in Mijdrecht heeft vrijdagvond een grote brand gewoed. Een loods aan de Handelsweg, waarin grote papierrollen staan opgeslagen, is daarbij geheel in vlammen opgegaan.

De brand werd rond 3.15 uur gemeld door een bewoner van een woning vlakbij de loods. De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling die in de verre omgeving te zien was. Ook is de as van het papier verspreid over een groot deel van Mijdrecht. 

Het vuur is overgeslagen naar het daarnaast gelegen pand van Huveka en Bandrep, voormalig leverancier van bandreparatie artikelen en tegenwoordig onderdeel van Buzaglo BV. Huveka verpakt fietsonderdelen & accessoires, sportartikelen en gereedschappen voor diverse private labels. Daarnaast had Huveka opslag van een groot aantal vouwfietsen en fietspompen. Van de voorraad is alles verloren gegaan.

Huveka heeft inmiddels een nieuwe locatie gevonden in Mijdrecht aan de Communicatieweg 24 en hoopt binnen een maand weer operationeel te zijn. De administratie is behouden gebleven.

Bij de brand zijn 1.200 Dahon vouwfietsen verloren gegaan. Gelukkig had Buzaglo een deel van de voorraad Dahon vouwfietsen elders opgeslagen. Die blijven dus normaal leverbaar.

Reageer op dit artikel