nieuws

Koga profiteert van Tourdeelname

algemeen

Koga profiteert van Tourdeelname

HEERENVEEN – Na een afwezigheid van twintig jaar keerde Koga Miyata afgelopen weekend weer terug op het hoogste wielrenniveau. Dit dankzij de deelname van Skil Shimano, die als nieuwe Nederlandse profploeg voor het eerst aan de Tour de France deelneemt.

HEERENVEEN – Na een afwezigheid van twintig jaar keerde Koga Miyata afgelopen weekend weer terug op het hoogste wielrenniveau. Dit dankzij de deelname van Skil Shimano, die als nieuwe Nederlandse profploeg voor het eerst aan de Tour de France deelneemt.

In het mediacircus van dit sportevenement, dat Koga-directeur Wouter Jager omschrijft als de Formule 1 van het wielrennen, speelt Skil-Shimano een bescheiden rol. Dankzij hun goede prestaties in het voorseizoen kwamen ze met een wildcard binnen het deelnemersveld. Ze nemen een duidelijke underdogpositie in. “Het is een volwassen ploeg en het team heeft zich van begin af aan als een sympathieke ploeg gemanifesteerd,” zegt Jager.

Hij is onder de indruk van de impact, die de Tourdeelname van Koga Miyata in de media heeft. “Vanaf het moment dat Skil-Shimano is gaan rijden was er al aandacht. Tijdens de voorjaarsklassiekers en ook bij de Vuelta. Maar de Tour de France brengt echt een veelvoud aan belangstelling met zich mee.”

Dat vertaalt zich volgens Jager in een hoger bezoek aan de website van Koga. Daarop zijn de prestaties en nieuwtjes van de Skil-Shimano ploeg te volgen, waardoor het sitebezoek met 30% gestegen is.

De belangstelling werkt ook door in het dealerkorps van Koga Miyata. Sinds de bekendmaking dat Koga materiaalsponsor van de Skil-Shimano ploeg is, is er een verhoogde interesse voor de racemodellen. Bij consumenten en dealers. “We zien een toename van aanvraag voor instore materiaal. Ook zijn de dealers erg benieuwd naar de limited-edition modellen.”

Eind deze maand komt Koga Miyata op de markt met diverse teamfietsen, die als limited editions in de markt gezet worden. Een frameset van de Carbon Edition en drie teamfietsen die ook in de Skil-Shimano kleuren gespoten zijn. Eind augustus leverbaar.

Reageer op dit artikel