nieuws

Fabrikant van driewieler Carver failliet

algemeen

Fabrikant van driewieler Carver failliet

‘S-GRAVENDEEL – Carver Europe, het ‘s-Gravendeelse bedrijf achter de kantelbare sportwagens met drie wielen, is failliet. “Een prachtig Nederlands product kan door de huidige crisis niet meer bestaan”, zegt directeur Wim Verheul.

’S-GRAVENDEEL – Carver Europe, het ’s-Gravendeelse bedrijf achter de kantelbare sportwagens met drie wielen, is failliet. “Een prachtig Nederlands product kan door de huidige crisis niet meer bestaan”, zegt directeur Wim Verheul.

De in Duitsland geproduceerde Carver One is ontworpen door Chris van den Brink en Harry Kroonen. Het nieuwe type voertuig, een kruising tussen een motorfiets en een auto, kreeg wereldwijde bekendheid dankzij onder meer het tv-programma Top Gear.

Te weinig mensen wilden de ingenieuze sportwagen à 50.000 euro kopen, zegt directeur Verheul. “We hadden op zo’n 300 verkochte voertuigen per jaar gerekend, maar in twee jaar raakten we er slechts 200 kwijt.” Toen een grote verkoopdeal in mei vanwege de economische crisis werd uitgesteld, was de koek op.

Hard gelag
Voor ontwerper Chris van den Brink en zijn familie, die veel in het bedrijf hebben geïnvesteerd, is het faillissement een hard gelag. “De Carver is een supergaaf product, daarom is het heel wrang dat we het niet door deze moeilijke tijd hebben kunnen trekken. We hebben tijden gehad dat de productie te langzaam ging voor de vraag en dan slaat het ineens om naar de andere kant.”

Negen werknemers raken hun baan kwijt. Aan Carver gelieerde bedrijven blijven vooralsnog wel bestaan.

(Bron: AD.nl)

Reageer op dit artikel