nieuws

Exclusieve distributie Dainese bij Shimano

algemeen

Exclusieve distributie Dainese bij Shimano

NUNSPEET/VICENZA (It.) – Met de samenwerking tussen verkoopkantoren van Dainese en Shimano slaan twee bekende merken de handen ineen. Shimano is met ingang van 1 juli 2009 de exclusieve distributeur van Dainese fietskleding in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Frankrijk, Polen, Nederland, België en Luxemburg.

NUNSPEET/VICENZA (It.) – Met de samenwerking tussen verkoopkantoren van Dainese en Shimano slaan twee bekende merken de handen ineen. Shimano is met ingang van 1 juli 2009 de exclusieve distributeur van Dainese fietskleding in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Frankrijk, Polen, Nederland, België en Luxemburg.

Dainese is een wereldleidend merk waar het gaat om beschermende kleding en accessoires voor motor- en actiesporten. Shimano ziet een groeimarkt voor beschermende kledij voor met name de mountainbikesport.

“Mountainbiking is als sport inmiddels doorontwikkeld tot een multidisciplinaire sport die specifieke producten vraagt voor elke soort beoefenaar van de sport. Bescherming van de romp wordt steeds belangrijker en wie anders dan Dainese is beter in staat om in dat gat in de markt te springen”, aldus Mark van Rooij, directeur Shimano Europe Bike Holding.

Lino Dainese, de oprichter van Dainese, vindt dat Dainese met Shimano een uitstekend dealernetwerk binnen haalt. “Shimano is een leidende onderneming voor fietscomponenten en –accessoires. Het maakt niet uit wat voor fietser je bent: Shimano componenten verbeteren je performance en maken het fietsen prettiger en veiliger.”

Reageer op dit artikel