nieuws

Augusta schroeft voorraad op naar hoogste niveau

algemeen

Augusta schroeft voorraad op naar hoogste niveau

LEIDEN – BBB-importeur Augusta laat zich niet gek maken door de economische crisis. Sterker nog, op het moment (eind 2008) dat orders geplaatst moesten worden voor de leveringen in het tweede kwartaal, heeft Augusta ervoor gekozen de voorraad naar het allerhoogste niveau op te schroeven.

LEIDEN – BBB-importeur Augusta laat zich niet gek maken door de economische crisis. Sterker nog, op het moment (eind 2008) dat orders geplaatst moesten worden voor de leveringen in het tweede kwartaal, heeft Augusta ervoor gekozen de voorraad naar het allerhoogste niveau op te schroeven.

“Onze dealers zijn dan van ons gewend,” zegt verkoopleider Marc Roelofsen (foto), die geen spijt heeft van die strategische beslissing. “Na een rustige start in het eerste kwartaal heeft het voor BBB geresulteerd in een omzetstijging van ruim 20% in het tweede kwartaal. Eén van de belangrijkste redenen van deze omzetstijging is onze zeer hoge uitleveringsgraad. Na een positief eerste halfjaar hebben we momenteel nog steeds een uitleveringsgraad van 99,8%.”

Ook voor de komende maanden verwacht Roelofsen dit percentage te kunnen vasthouden. “Met dank aan een betrouwbaar en dynamisch voorraadbeheersysteem. “Vergeet niet dat lege schappen veel omzet en winst kosten. Bijvoorbeeld 10% lege schappen resulteert in 30% minder winst,” aldus Roelofsen.

Reageer op dit artikel