nieuws

Recordbedrag: al ruim vijf miljoen voor actie Alpe d’HuZes

algemeen

Recordbedrag: al ruim vijf miljoen voor actie Alpe d’HuZes

ALPE D’HUEZ – Vandaag vindt het wielerevenement, de Alpe d’Huzes, plaats. 150 individuele Nederlandse renners en 150 teams beklimmen minimaal zes keer de ‘Hollandse Berg’, de ‘Alpe d’Huez’, in het Franse land. Dit alles ten bate van de KWF Kankerbestrijding.

ALPE D’HUEZ – Vandaag vindt het wielerevenement, de Alpe d’Huzes, plaats. 150 individuele Nederlandse renners en 150 teams beklimmen minimaal zes keer de ‘Hollandse Berg’, de ‘Alpe d’Huez’, in het Franse land. Dit alles ten bate van de KWF Kankerbestrijding.

Recordbedrag
Er is inmiddels een voorlopig recordbedrag van € 5.011.253,53 opgebracht. In oktober, bij de cheque uitreiking, wordt het definitieve bedrag bekend gemaakt. De eerste editie van deze actie in 2006 zorgde voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietste men meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. In 2008 werd het recordbedrag van ruim 3,6 miljoen euro opgehaald. Dat is dus nu al fors overschreden.

Reageer op dit artikel