nieuws

Montagepasta voor carbon

algemeen

Montagepasta voor carbon

Nieuw in het programma van Cyclon is het montagevet voor composiet onderdelen. Na een periode van diverse testen heeft Cyclon de perfecte samenstelling gevonden voor dit specifieke montagevet.

Nieuw in het programma van Cyclon is het montagevet voor composiet onderdelen. Na een periode van diverse testen heeft Cyclon de perfecte samenstelling gevonden voor dit specifieke montagevet.

Het montagevet voor composiet onderdelen, zoals bijvoorbeeld carbon zadelpennen, en sturen, heet ‘Stay Fixed’. Met Cyclon Stay Fixed kunnen diverse composiet onderdelen veilig gemonteerd en gedemonteerd worden. Stay Fixed zorgt voor voldoende wrijving tussen de gemonteerde delen, en voorkomt zo dat er tijdens het fietsen beweging tussen deze delen ontstaat. Hoogwaardige composiet delen hoeven met Stay Fixed niet overmatig vast te worden gemonteerd.

Een dun laagje Stay Fixed aanbrengen op de te monteren delen, en het voorgeschreven aanhaalmoment gebruiken, volstaat voor een veilige verbinding. Stay Fixed is erg duurzaam, zodat de gemonteerde delen na een lange periode weer makkelijk te demonteren zijn. Uit tests is gebleken dat tijdens deze lange periode het vet niet verandert van samenstelling. Kraakgeluiden doordat het montagevet uitdroogt/veroudert komen bij Stay Fixed dus niet voor.

Verder heeft Cyclon gestreefd om Stay Fixed zo milieu vriendelijk mogelijk te maken. In het montagevet bevinden zich dan ook geen stoffen die de carbonlaag kunnen aantasten. Dit heeft ook een gunstige invloed op de oppervlakken van de gemonteerde onderdelen. De onderdelen worden niet overmatig ruw of dof.

Stay Fixed is momenteel verkrijgbaar in een 200ml pot (artnr. 20078) en 500ml werkplaatsverpakking (dispenser pot artnr. 20077).

Reageer op dit artikel