nieuws

Gratis HBD-website voor winkeliersverenigingen

algemeen

Gratis HBD-website voor winkeliersverenigingen

DEN HAAG – Voor winkeliersverenigingen heeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een speciale website beschikbaar. Deze kant-en-klare en gratis website helpt ondernemers hun winkeliersvereniging professioneel op te zetten.

DEN HAAG – Voor winkeliersverenigingen heeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een speciale website beschikbaar. Deze kant-en-klare en gratis website helpt ondernemers hun winkeliersvereniging professioneel op te zetten.

De site wordt geheel op maat gemaakt voor de winkeliersvereniging. Dus met eigen foto’s, logo en kleuren. Naast een ledenadministratie en een module om eenvoudig nieuwsbrieven te maken, biedt deze site ook een standaard registratiesysteem voor een (collectief) winkelverbod en een gratis sms-alarmeringssysteem.

De gratis website voor winkeliersverenigingen is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op de foto is te zien hoe minister Ter Horst en HBD-voorzitter Geert Vermeer onlangs in Ede het startsein gaven voor de site.

Betere communicatie
Doel van de website is het verbeteren van de communicatie tussen de ondernemers onderling en van de communicatie tussen ondernemers met gemeente en politie. De site biedt hiervoor praktische hulpmiddelen als een ledenadministratie, factureringsysteem, een nieuwsbriefmodule en een ‘prikbord’ waar leden mededelingen voor elkaar achter kunnen laten. Ook is er ruimte voor nieuws van de winkeliersvereniging, de gemeente en de lokale politie. De site filtert bovendien regionaal nieuws uit landelijke dag- en nieuwsbladen en nieuwswebsites, inclusief berichten uit regionale nieuwsmedia.

Sms-alert en collectief winkelverbod
Veiligheid is een belangrijk thema. De site biedt daarom de mogelijkheid collega-ondernemers direct en tegelijkertijd te waarschuwen door een gratis sms-alert te versturen naar de mobiele telefoons. Belangrijkste toepassing van de site is het standaard registratiesysteem voor een (collectief) winkelverbod. Hiermee kunnen de aangesloten winkeliers ongewenste klanten de toegang tot hun eigen winkel of meerdere winkels binnen hun winkelgebied ontzeggen. Winkeliers die willen meedoen aan het collectief winkelverbod moeten daarvoor een protocol te ondertekenen. Via een gratis training op internet leren deelnemers aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe te handelen in bepaalde situaties.

Openbaar deel
De site heeft ook een ‘openbaar’ deel. Consumenten en andere geïnteresseerden kunnen dit algemene deel van de site ook bezoeken. Speciaal voor consumenten is de ‘winkelzoeker’ ontworpen, waarmee zij kunnen zoeken in het winkelaanbod van de vereniging. Elk lid kan hiervoor een eigen pagina aanmaken over de eigen winkel, compleet met aanbiedingen en promotiefoto’s.

Reageer op dit artikel