nieuws

Flink tegenvallende verkopen bij Shimano

algemeen

Flink tegenvallende verkopen bij Shimano

OSAKA, Japan – De pas op de plaats die de fietsenindustrie wereldwijd heeft gemaakt in het eerste kwartaal van 2009, heeft zijn effect op de resultaten van Shimano. De Japanse onderdelenleverancier had al voorspeld dat de verkopen in februari met dubbele cijfers naar beneden zou gaan. De actuele resultaten van het eerste kwartaal bevestigen dit: verkopen gingen omlaag met € 360 miljoen, een verlies van 19% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008.

OSAKA, Japan – De pas op de plaats die de fietsenindustrie wereldwijd heeft gemaakt in het eerste kwartaal van 2009, heeft zijn effect op de resultaten van Shimano. De Japanse onderdelenleverancier had al voorspeld dat de verkopen in februari met dubbele cijfers naar beneden zou gaan.

De actuele resultaten van het eerste kwartaal bevestigen dit: verkopen gingen omlaag met € 360 miljoen, een verlies van 19% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008.

De winst uit bedrijfsvoering is in het eerste kwartaal gedaald met 41% tot €41 miljoen. Shimano’s verwachting is dat de markt wereldwijd nog verder zal verslechteren en stelt daarom de voorspellingen van eerder dit jaar bij naar beneden. Het Japanse bedrijf verwacht voor het eerste halfjaar een daling in verkopen van 21% vergeleken bij 2008 en een afname in de netto winst van 40% voor het eerste halfjaar van 2009.

Reageer op dit artikel