nieuws

Fiets sterker imago dan auto

algemeen

Fiets sterker imago dan auto

UTRECHT – De fiets heeft als vervoermiddel in de stad een sterker imago dan de auto. De meeste stadsinwoners (65%) denken dat ze met de fiets sneller in het stadscentrum zijn dan met de auto. Ook is het gevoel bij fietsen positiever. Aan de andere kant vinden de meeste inwoners fietsen iets gevaarlijker en vooral inspannender dan autorijden naar het centrum.

UTRECHT – De fiets heeft als vervoermiddel in de stad een sterker imago dan de auto. De meeste stadsinwoners (65%) denken dat ze met de fiets sneller in het stadscentrum zijn dan met de auto. Ook is het gevoel bij fietsen positiever. Aan de andere kant vinden de meeste inwoners fietsen iets gevaarlijker en vooral inspannender dan autorijden naar het centrum.

Fietsen associëren mensen met een gevoel van vrijheid, leuk om te doen, relaxed en ontspannen. Dit zijn enkele resultaten uit een onderzoek van het ministerie van Verkeer & Waterstaat en het Kenniscentrum Fietsberaad naar de beeldvorming over autorijden en fietsen in middelgrote steden (50.000-200.000 inwoners). De resultaten kunnen helpen om doelgerichte campagnes te ontwikkelen voor promotie van het fietsen. Staatssecretaris Huizinga van V&W ziet in de uitkomst van het onderzoek kansen om nog meer mensen aan het fietsen te krijgen. “Zonder fiets loopt Nederland vast. Ik doe er alles aan om de fietser de wind in de rug te geven.”

In het juninummer van het magazine Fietsverkeer is een uitgebreid artikel opgenomen over het onderzoek. U kunt zich gratis abonneren op Fietsverkeer.

Reageer op dit artikel