nieuws

Vendit, ENRA en Merida bundelen krachten in golfevent voor dealers

algemeen

Vendit, ENRA en Merida bundelen krachten in golfevent voor dealers

LIEREN – Gisteren vond de V.E.M. Golf Open 2009 plaats op Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. Ruim 100 branchegenoten waren aanwezig om in een gemoedelijke en vooral informele sfeer de golfsport te leren kennen of met elkaar de competitie aan te gaan.

LIEREN – Gisteren vond de V.E.M. Golf Open 2009 plaats op Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. Ruim 100 branchegenoten waren aanwezig om in een gemoedelijke en vooral informele sfeer de golfsport te leren kennen of met elkaar de competitie aan te gaan.

Merida-directeur Peter Koperdraad, zellf een verwoed golfer, speelt al jaren met de gedachte om een golfevent te organiseren, omdat deze sport in toenemende mate een populaire vrijetijdsbesteding is van tweewielerdetaillisten.

Tijdens de Tweewieler Studiereis 2008 kwam het golfballetje bijna letterlijk aan het rollen toen Corné Brands (Merida) en Gerard van Alewijn (ENRA) over een dergelijk evenement van gedachten wisselden. Sindsdien is het idee voortvarend van de grond gekomen en haakte ook Eric van Jarwaarden (Vendit) aan.

Vandaar dat de eerste V.E.M. Golf Open nu een feit is. Op de 2009-editie kwamen ruim honderd genodigden af, waarvan 60% deelnemers waren die over een Golf Vaardigheids Bewijs beschikte. Zij gingen hun krachten meten op de baan, die 18 holes telt.

De andere gasten volgden ’s morgens een clinic, waar hen de basisvaardigheden van de golfsport werd bij gebracht. ’s Middags, na de lunch, gingen zij de kleine baan op, om hun pas verworven vaardigheden in de praktijk te brengen op een kleine golfbaan.

Na een geslaagde en vooral zonovergoten dag op de golfbaan volgde ’s avonds een prijsuitreiking en een barbecue, waar de vakgenoten uitvoerig van gedachten wisselden over actuele ontwikkelingen in de markt. Onderwerpen als economische crisis, fietsenverkoop in 2009, storingsgevoeligheden van bepaalde elektrische fietsen, bedreiging vanuit de autobranche en de bereidheid om deel te nemen aan trainingen en opleidingen passeerden regelmatig de revue.

De tevredenheid bij Vendit, ENRA en Merida was groot en zij zijn dan ook voornemens om van het V.E.M. Golf Open een terugkerend fenomeen te maken. Volgende keer wellicht met een iets groter aantal deelnemers.

UITSLAGEN V.E.M. GOLF OPEN 2009
Golf Clinic
1. Bas van Boxtel (54 punten)
2. Hilda de Vries (50 punten, 11 putten)
3. Fiona Kerkdijk (50 punten, 8 putten)

Longest
Winnaar Heren: Toine Krol
Winnaar Dames: Ria Koperdraad

Nearest
Winnaar Heren: Ronald Breeman
Winnaar Dames: Ria Koperdraad

Wedstrijd V.E.M. Golf Open 2009
1. Wim van Vliet (41 punten)
2. Maurice Manders (39 punten)
3. André vd Reep (38 punten)

F O T O – I M P R E S S I E    V . E . M . G O L F  O P E N  2 0 0 9

Reageer op dit artikel