nieuws

Shimano installeert innovatief shuttlesysteem

algemeen

Shimano installeert innovatief shuttlesysteem

NUNSPEET – Shimano gaat in zijn Europees distributiecentrum in Nunspeet het opslag- en orderverzamelsysteem PTS van Savoye implementeren, meldt Logistiek.nl. In november krijgen ze de beschikking over twintig shuttles, die samen 15.000 opslaglocaties bedienen.

NUNSPEET – Shimano gaat in zijn Europees distributiecentrum in Nunspeet het opslag- en orderverzamelsysteem PTS van Savoye implementeren, meldt Logistiek.nl. In november krijgen ze de beschikking over twintig shuttles (foto), die samen 15.000 opslaglocaties bedienen.

Het systeem bij Shimano zal bestaan uit vijf gangen met een lengte van 40 meter en een hoogte van 9 meter. De stellingen bieden ruimte aan 15.000 opslaglocaties. Twintig shuttles zorgen voor de aan- en afvoer van de voorraadbakken en trays.

Met de keuze voor het shuttlesysteem van Savoye speelt Shimano in op de groei van de goederenstromen. In de afgelopen tien jaar is de componentenleverancier jaarlijks met tien tot vijftien procent gegroeid. Vanuit Nunspeet worden nu klanten in de Benelux, Scandinavië, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bediend. Binnenkort komt daar Frankrijk bij.

Om de groei op te vangen, zag Shimano zich genoodzaakt het huidige manuele orderverzamelmethode te vervangen door een geautomatiseerd systeem. De shuttles moeten op 12 november van dit jaar volledig operationeel zijn.

Shimano verwacht dat het systeem zichzelf binnen drie jaar terugverdient. De orderpickers die door inzet van dit systeem overbodig worden, zal Shimano op andere plekken in het bedrijf inzetten.

Reageer op dit artikel