nieuws

‘Russisch’ Vredestein nu in Indiase handen

algemeen

‘Russisch’ Vredestein nu in Indiase handen

ENSCHEDE – Het in India gebaseerde Apollo Tyres Ltd. heeft Vredestein overgenomen van het Russische Amtel-Vredestein NV (AVNV), dat op 29 april 2009 failliet verklaard werd.

ENSCHEDE – Het in India gebaseerde Apollo Tyres Ltd. heeft Vredestein overgenomen van het Russische Amtel-Vredestein NV (AVNV), dat op 29 april 2009 failliet verklaard werd.

Het faillissement van AVNV had geen negatieve gevolgen gehad voor het in Enschede gevestigde Vredestein, dat nog steeds een winstgevend bedrijf is. De omzet van 2008 was ongeveer 307 miljoen euro. Sinds april 2005 was Vredestein een onderdeel van Rusland’s grootste bandenproducent. 

De acquisitie versterkt de toekomstplannen van Apollo Tyres voor de Europese markt en geeft Vredestein de mogelijkheid om de afstand tot grotere spelers in dezelfde industrie te verkleinen wat betreft kosten, mensen, producten en toegang tot markten buiten de EU.

“Dit is voor ons een strategisch verbond dat Apollo’s plannen voor Europa verstevigt,” zegt Onkar S Kanwar, Voorzitter & Managing Director, Apollo Tyres Ltd. “Samen omspannen de activiteiten van de twee bedrijven het gehele spectrum van R&D, goederen en mensen tot aan productie en markten. Het is een synergetisch huwelijk en het is ons doel om de mondiale waarde van Vredestein gedurende de komende jaren te vergroten.”

Vredestein CEO Rob Oudshoorn zegt dat partnerschap met Apollo de nodige stabiliteit brengen. "We komen uit een periode van onzekerheid en ik ben ervan overtuigd dat we nu het juiste platform hebben om het ware groeipotentieel van Vredestein in de toekomst te bereiken. We hebben er de mensen, de technologie en nu ook de juiste partner voor.”

Reageer op dit artikel