nieuws

Italiaans design

algemeen

Italiaans design

De 2009 collectie Team Replica zadels van het Italiaanse merk Fi’zi:k ligt begin mei in de winkel. Fi’zi:k is met overmacht vertegenwoordigd in de Pro ploegen zoals te zien tijdens de recente voorjaarsklassiekers.

De 2009 collectie Team Replica zadels van het Italiaanse merk Fi’zi:k ligt begin mei in de winkel. Fi’zi:k is met overmacht vertegenwoordigd in de Pro ploegen zoals te zien tijdens de recente voorjaarsklassiekers.

De Team Replica collectie wordt dit jaar uitgebracht in het model Antares met de bekende K:ium rail technologie. Het bijpassende Split:Tape stuurlint is speciaal ontworpen voor deze set en niet los verkrijgbaar. De gebruikte materialen en afwerking leveren een comfortabele grip op. Wel zorgvuldig afwikkelen om het speciale ‘split’ effect te krijgen met de ene kleur aan de bovenzijde en de andere om de drops van het stuur.

Dit nieuwe Antares zadel weegt slechts 175 gram en is de triple A in Fi’zi:k’s high performance race categorie. Het maakt gebruik van een nieuwe lichtgewicht foam formule (vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd op de Arione CX) wat een hogere dichtheid oplevert en een strak, glad profiel. Technisch gezien combineert dit zadel eigenschappen van de Aliante en Arione. De bovenzijde van de Antares is vlak zoals bij de Arione, de lengte bevindt zich met 274 cm tussen de Arione en de Aliante in en de breedte evenaart die van de Aliante met 142 cm. Het resultaat is comfort voor een brede doelgroep. Het resultaat is een Italiaanse kampioen waardig.

De team replica’s zijn in vijf uitvoeringen verkrijgbaar: het rood/wit van Cofidis, geel/wit van Columbia Highroad, groen/wit van Liquigas, blauw/wit van Française des Jeux en rood/zwart van Cervélo Test Team. De consumentenadviesprijs van een complete set is €189,-.

Reageer op dit artikel