nieuws

Sure-IT en GfK gaan samenwerken

algemeen

Sure-IT en GfK gaan samenwerken

AMSTELVEEN/ZEIST – GfK Retail and Technology gaat samenwerken met Sure-IT inzake de verwerking van verhoopgegevens aan de hand van een geïnstalleerde module. De gegevensverwerking gebeurt uitsluitend na toestemming van de deelnemende dealers.

AMSTELVEEN/ZEIST – GfK Retail and Technology gaat samenwerken Sure-IT inzake de verwerking van verhoopgegevens aan de hand van een geïnstalleerde module. De gegevensverwerking gebeurt uitsluitend na toestemming van de deelnemende dealers.

GfK Retail and Technology doet sinds 1997 onderzoek bij de fietsspeciaalzaken. Dit is in 2004 uitgebreid met metingen in onder andere de warenhuizen, postorderaars en bouwmarkten. Fietsspeciaalzaken worden gevolgd aan de hand van een representatieve steekproef.

De winkels in de steekproef leveren maandelijks hun verkoopgegevens aan GfK aan. "Binnen de winkelautomatisering van Wilmar is een module geïnstalleerd waarbij het voor de retailers mogelijk is deze gegevens automatisch bij GfK aan te leveren," zegt Wilfred Furster, directeur van Sure-IT.

Deelnemende retailers krijgen van GfK een inlog om te zien wat er binnen de Nederlandse fietsenmarkt gebeurt, niet alleen bij de vakhandel maar ook bij de andere verkoopkanalen. Hier is maandelijks te zien hoeveel fietsen (met een onderverdeling naar soorten fietsen) voor welke gemiddelde prijs verkocht zijn en met welke omzet. Ook nieuwe ontwikkelingen zoals verkopen van elektrische fietsen zijn goed te volgen.

"Van de verkoopgegevens worden alleen de fietsen doorgegeven en geen consumenten gegevens," benadrukt Furster. " Uiteraard geven wij geen gegevens door aan GfK als dealers hiervoor geen toestemming geven. Ook moeten wij enkele aanpassingen in de pakket van dealers doorvoeren, zoals een extra klantnummer."

Deelnemen aan het onderzoek is kosteloos voor retailers die gebruikmaken van het Wilmarprogramma met onderhoudscontract.

 

 

Reageer op dit artikel