nieuws

GBO genomineerd voor Italiaanse Designprijs

algemeen

GBO genomineerd voor Italiaanse Designprijs

HELMOND – GBO Design _ Engeneering presenteert tijdens de Salone del Mobile 2009 in Milaan de ‘new CarvX’ . De extreme urban carving machine is genomineerd voor de Well-Tech Award.

HELMOND – GBO Design _ Engeneering presenteert tijdens de Salone del Mobile 2009 in Milaan de ‘new CarvX’ . De extreme urban carving machine is genomineerd voor de Well-Tech Award. 

De new CarvX is een vierwielige ligfiets met een stuur- en kantelsysteem dat snelheidsafhankelijk functioneert. De CarvX heeft 4 schijfremmen en is volledig opgebouwd uit aluminium. Voor de aandrijving staat een Rohloff 14 versnellingsnaaf garant. Enkelzijdige ophanging, afgeveerde wielen en een laag gewicht (29 Kg.) zijn nog enkele extra wapenfeiten.

Ontwerper Rob Crins is van mening dat de new CarvX een compleet nieuwe rijbeleving opleveren: “Het kantelsysteem draagt bij aan meer comfort en veiligheid. Hierdoor is een veel hogere bochtensnelheid mogelijk en kan de bestuurder tot het uiterste gaan.” 

“Voor de Well-Tech Award is samenwerking gezocht met Rohloff en Willex om de fiets te optimaliseren op het gebied van comfort (backpacks, nieuw kuipstoeltje), veiligheid (remmen, aandrijving) en de lichtgewicht constructie,” aldus Crins.

De Well-Tech Award richt zich op innovatieve producten die zich onderscheiden door rationele en duurzame oplossingen, gebruik makend van hoogwaardige technologieën en materialen. In samenwerking met de Italiaanse overheid wordt een gala georganiseerd waarvoor wereldwijd 30 producten geselecteerd zijn.

De uitreiking vindt plaats op 22 April in Palazzo Isimbardi te Milaan.

Reageer op dit artikel