nieuws

Fietsambulance bewapend met Ortlieb

algemeen

Fietsambulance bewapend met Ortlieb

UTRECHT – Volgens internationaal voorbeeld rijdt nu ook in Utrecht een fietsambulance. Utrecht is de eerste stad in Nederland die over deze unieke fietsambulance beschikt.

UTRECHT – Volgens internationaal voorbeeld rijdt nu ook in Utrecht een fietsambulance. Utrecht is de eerste stad in Nederland die over deze unieke fietsambulance beschikt.

De fietsambulance slalomt op zaterdagen behendig door de drukke straten van de binnenstad. Om ervoor te zorgen dat de ambulancemedewerkers alle benodigde spullen mee kunnen nemen, zijn ze uitgerust met de Ortlieb Tourbox.

Blik op de Weg
In de uitzending van ‘Blik op de Weg’ van 10 maart jongstleden werd er uitgebreid aandacht besteed aan de fietsambulance. De fietsambulance wordt ingezet, vanwege het steeds moeilijker bereikbaar wordende centrum. Niet alleen het winkelende publiek, maar ook wegopbrekingen en omleidingen maken het de hulpdiensten soms lastig. De fietsambulance is dé ideale oplossing en doet niet onder voor gemotoriseerde voertuigen.

In de Ortlieb Tourbox bevindt zich een uitgebreide verzameling materialen, vergelijkbaar met een afdeling spoedeisende hulp in een ziekenhuis. Een infuus aanleggen, hartfilmpjes maken, defibrilleren en medicatie toedienen, alles is mogelijk. Deze Tourbox is speciaal voor de Fietsambulance door Repair Service Boer aangepast, zodat alle spullen op een overzichtelijke manier kunnen worden opgeborgen en meegenomen.

Actie Biking to Work
Ortlieb laat graag van zich zien en horen in projecten zoals hiervoor beschreven. In Duitsland sponsort het merk evenals vorige jaren weer het promotie-initiatief Biking to Work. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk mensen op de fiets naar hun werk te laten gaan, eventueel in combinatie met openbaar vervoer. Om deel te nemen moeten mensen tenminste 20 dagen de fiets pakken in de periode van 1 juni tot en met 31 augustus 2009.

In 2008 was de actie zeer succesvol. In heel Duitsland lukte het 168.000 deelnemers om dit doel te bereiken. Als prijs kunnen deelnemers  Ortliebs Waterproof Bike Pannier winnen. Een paar honderd van deze unieke tassen uitgerust met het logo van Mit dem Rad zur Arbeit zullen verdeeld worden onder de deelnemers aan de actie.

Reageer op dit artikel